E-ticaretin 600 milyar liralık hacmi aşması bekleniyor

E-ticaretin 600 milyar liralık hacmi aşması bekleniyor
Türkiye’de geçtiğimiz yıl 380 milyar liraya ulaşan e-ticaret hacmi, Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi (ETBİS) verilerine göre 2022 yılında 600 milyar lirayı aşacak.

TİGRİS HABER - Tüketicilerin ihtiyaç duyduğu ürünlerin tek çatı altında toplandığı online pazaryerleri de e-ticaret sektörünün lokomotifi olmayı sürdürüyor. Konuma göre otomatik sonuç gösterme özelliği sayesinde ihtiyaç duyulan hizmetlere en hızlı şekilde ulaşmayı sağlayan VARMI, kısa sürede sisteme dahil olan 18 farklı hizmet başlığında 30.000’i aşkın kişinin hizmet verdiği bir ekosistem haline geldi.

‘Yalnız yaşarken en çok anne yemeklerini özledim’

VARMI’nın Kurucusu Halil İbrahim Yüksel, yalnız olduğu yıllarda en çok ihtiyaç duyduğu ‘anne yemekleri’ ve ‘evcil hayvan bakımı’ ihtiyacını en yakındaki komşudan sağlama fikriyle VARMI’yı lokasyon bazlı hizmet veren ve farklı hizmetlerin tek çatı altında toplandığı bir pazaryerine dönüştürdü. Yüksel: ‘’Ailemden uzak kaldığım eğitim ve iş yaşamı yıllarımda çok özlediğim anne yemeklerini komşularımdan almaya başladım. Yine yalnız olduğum yıllarda bir diğer önemli ihtiyaç da evcil hayvanımı emanet edebileceğim güvenilir biriydi. İş seyahatine gittiğim dönemlerde köpeğimi birkaç gün evine bırakabileceğim birine çok özlem duydum. İnsanların en kötü anlarda bile çaresiz hissetmemesi, mutlaka yakınında güvenilir ve işinin ehli ‘vardır elbet birisi’ yaklaşımıyla VARMI doğdu ve kısa sürede halk hizmet hareketine dönüştü’ dedi.

‘’Pandemi ile komşuluk dayanışmasını yeniden hatırladık’’

İhtiyaç duyulan hizmetlerin en yakınından, diğer bir deyişle komşudan sağlama bilincinin evde kaldığımız dönemlerde iyice arttığını söyleyen Yüksel: ‘’Pandemi döneminde yakınlarından kilometrelerce uzakta yaşayan insanlar, birbirlerinin ihtiyacını karşılamak için en yakın lokasyonda bulunan kişilerden yardım istemek durumunda kaldı. Komşuluk ve dayanışma kavramlarının, hızlı kent yaşamı ile yavaş yavaş unutulmaya başladığı son yıllarda, pandemiyle birlikte tekrar ortaya çıktı ve önemi fazlasıyla anlaşıldı. VARMI’da bu dayanışma bilinciyle yola çıkarak ‘evde aile için pişirilen bir kap fazla yemeğin’ bile o kişiye gelir sağlayabileceği bir model yarattık. Sisteme girenler hizmetlere en hızlı şekilde ulaşırken, dayanışma ve komşuluk ilişkilerini de artırmayı hedefledik’ dedi. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.