Ebedinoğlu’ndan ‘POS’ isyanı: Bu karar esnafa darbedir

Ebedinoğlu’ndan ‘POS’ isyanı: Bu karar esnafa darbedir
Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Alican Ebedinoğlu, bankaların pos kullanım ücretlerine yaptığı zama isyan etti. Ebedinoğlu, “Bu karar esnafa darbedir” tepkisinde bulundu.

Geçtiğimiz ay Merkez Bankası, 16 Ekim’de esnafın tepki gösterdiği yüksek POS cihazı komisyon oranlarına tavan getirmişti. Uygulama 1 Kasım’dan itibaren yürürlüğe girdi. Buna göre; bankaların, kredi kartı ile yapılan alışverişlerde üye işyerlerinden alabileceği komisyon oranı, en fazla yüzde 1.6 olabilecek. Daha önce bu oranı bankalar serbestçe belirleyebiliyor ve komisyonlar yüzde 3-4’lere kadar çıkabiliyordu. İşletmeler (esnaf) satışları karşılığında elde ettikleri işlem tutarını bankalara kırdırarak, ertesi gün hesabına yansıtılmasını sağlıyordu.

esnaf-darbe-(1).jpg

Bankalar esnafa ortak olmaktan vazgeçmeli

Yapılan düzenlemeye tepki gösteren Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Alican Ebedinoğlu yapılan yanlıştan geri dönülmesini isteyerek, “Bankaların POS kullanım ücretlerine yüzde 20 zam yapması kabul edilemez. Bu karar esnafa bir darbedir. Düşürülen faiz oranları ve pos komisyon oranlarına sınırlama getirilmesinin açığını bankalar pos kullanım ücretlerine zam olarak esnaftan çıkarıyor. Esnafımız yüzde 20 oranında zam yapıldığı yönündeki şikâyetlerinde haklı. Bu yanlıştan bir an önce dönülmeli. Bankalar esnafın kazancına ortak olmaktan vazgeçmeli” tepkisinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.