Eczacıların işi 20 kat hızlandı

Eczacıların işi 20 kat hızlandı
Yerli girişim Novadan, eczacılar arası takas sistemiyle ekonomiye 4,6 milyon TL kazandırdı.

TİGRİS HABER -  Teknoloji yatırımlarına devam eden girişim, eczacılık sektöründeki sorunları gidermek için “çoklu arama” özelliğini devreye aldı. Yurt çapındaki tüm eczacılara ücretsiz açık sistemle tüm ürünler tek ekranda görülebilecek, eczacıların iş yükleri hafifleyecek.

Eczacı, eczane danışmanı ve yazılım uzmanı tarafından kurulan üç ortaklı genç girişim Novadan, eczacılık sektörüne özel çözümlerle ülke ekonomisine katma değer sağlamaya devam ediyor. KOSGEB tarafından Ar-Ge inovasyon desteği alarak faaliyete başlayan yerli girişim, kuruduktan dört ay sonra 2 milyon TL yatırım aldı. Eczacılar arası takas sistemiyle 4,6 milyon TL'yi ekonomiye kazandırdı.

Yarım saat süren iş 1,5 dakikada yapılabiliyor

Eczacıların pratik olmayan yapılardan şikâyetleri üzerine “çoklu arama”yı geliştirdiklerini ifade eden Novadan Kurucu Ortağı Haki Poyraz, “Çoklu arama özelliği, eczacıların alacakları ürünlere tek kaynaktan çok daha hızlı ulaşmalarını sağlıyor. İhtiyaç duydukları ürünler için her ekrandan ayrı sipariş vermek zorunda kalan eczacılar, bu sistemle sipariş işlemlerinde kaybettikleri zamanı ürünleri tek ekrandan görüp sipariş vererek minimuma indiriyor. Novadan’ın patentli hizmeti, bir eczacının yarım saatte yaptığı sepet oluşturma işini 1,5 dakikaya düşürüyor.” dedi.

Takas sistemi eczacıya yılda 20 bin TL kazandırıyor

Novadan’da eczanelerde son kullanma tarihi yaklaşan yüksek stoklu ürünler için takas sistemi de bulunuyor. Farklı alanlarda eczacılara faydalı olmayı ve hayatlarını kolaylaştırmayı amaçlayan Novadan, eczanelerin alacakları ürünleri yüksek stok maliyetine girmeden kendilerine uygun miktarlarda ve en uygun fiyata platformda satış yapan eczacılardan alabilmelerini sağlıyor. Böylece karlılıklarını artıran eczaneler, son kullanma tarihi yaklaşan yüksek stoklu ürünlerin çöpe atılmasını engelleyerek yılda ortalama 20 bin TL’lik kaybın önüne geçiyor. 

**

Novadan hakkında:

KOSGEB tarafından Ar-Ge ve inovasyon desteği alan Novadan, eczacılık mesleğine gönül vermiş bir eczacı, eczacılık sektöründe 15 yıl Türkiye'nin farklı bölgelerinde çalışmış bir profesyonel ve 15 yıl yurt içinde ve yurt dışında yazılım geliştirmiş bir mühendis tarafından kuruldu. Haziran 2020’de açılan platform, eczane ve eczane çalışanlarını geleceğe taşımayı, sektördeki problemleri çözmeyi hedefliyor. (Haber Merkezi)

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.