Eğil ilçesinde çukuru çukurla kapattılar

Eğil ilçesinde çukuru çukurla kapattılar
Diyarbakır’ın Eğil İlçesi girişindeki dev çukur, başka bir yerden hafriyat çıkarılarak kapatıldı. İlçenin girişindeki çukur kapandı ancak, hafriyat çıkarılan çukur açıkta kaldı. Çöp dökülen çukur, kokudan ve pislikten geçilmiyor.

TİGRİS HABER - Edinilen bilgiye göre, bu yılın başında Eğil ilçesi girişindeki dev çukuru kapatmak için dolgu ihalesi yapıldı. İhaleyi kazanan firma, Eski Bahşiler Yolu’nda kazı çalışması başlattı. Buradan çıkarılan hafriyat Eğil ilçesinin girişine taşındı ve çukur kapatıldı. Belediye yetkilileri, hafriyat çıkarılan çukur kapanmayana kadar, firmanın hak edişini ödemeyeceğini vatandaşa ifade etti. Ancak, Eğil girişindeki çukuru kapatan, dolgu firması, hafriyat çıkardığı 20 metre derinliğindeki çukuru açıkta bırakarak gitti.

ss0.jpg

Çöp dolduruluyor

Vatandaşlar, Eğil Belediyesi’nin çöp araçlarının bölgeye çöp döktüğünü iddia etti. Dev çukurun içi, hayvan pisliği ve çöp doldu. Sokak köpeklerinin etrafında biriktiği çukurun yanından kötü koku nedeniyle geçilmiyor.

Yol da tahrip oldu

İhaleyi alan firma, hafriyatı Eski Bahşiler Yolu’nda (ÇŞB olarak bilinen bölge) yaptığı için, yolda dev bir çukur açtı, yolu da tahrip etti. Yüzlerce kişinin bağ ve bahçesi de toz altında kaldı. Vatandaşlar, Eğil Kaymakamlığı ile belediyenin bir an önce soruna el atmasını, hem tahrip edilen yolun onarılmasını hem de çukurun kapatılmasını talep ediyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.