Eğil'de Ramazan yoğunluğu

Eğil'de Ramazan yoğunluğu
Peygamber kabirlerinin bulunduğu Eğil'de Ramazan yoğunluğu yaşanıyor

Diyarbakır’ın Eğil ilçesinde bulunan hazreti Zülküf ve hazreti Elyasa kabirleri, Ramazan ayı münasebetiyle vatandaşların akınına uğruyor.


Eğil ilçesinde bulunan Hz. Zülkifl ve Hz. Elyesa peygamberlerin kabirleri Ramazan ayında vatandaşlar tarafından yoğun ziyaretçi akınına uğradı. Peygamber kabirlerinin bulunduğu alana yapılan çevre düzenlemesi ziyarete gelen vatandaşlardan tam not aldı. Sıcak havaya rağmen ziyarete gelen vatandaşlardan Muhammed Coyat, maneviyat kokan bir yer olduğunu ve çevre düzenlemesinde emeği geçenlere teşekkür ettiklerini söyledi. Coyat, “Derler ya, ‘İslam’ın yarısı temizliktir’ diye. Tuvaletlerinden tutun avlusudur, cami önüdür, gerçekten çok temiz. Allah bu hizmetleri sağlayandan bu hale getirenden razı olsun. Çok güzel yani. Müslümanlığın, İslam’ın temizliği olduğu gibi gösteriyor. Ramazan ayı oruçluyuz Allah hepimizin orucunu mübarek kılsın, oruçta nasip oldu. Oruçta olsun, oruç sonrası olsun tavsiye diyorum. Gelip görülmesi gereken manevi anlamda, hem manevi hem de doğal güzelliği olan bir yer” dedi. 

“İnsan buraya geldiği zaman huzur buluyor” 
Ziyarete gelen bir diğer vatandaş Abdullah Temizkan ise insanın muhakkak duygulandığını, çevrenin güzel ve temiz olduğunu, bunun da kendilerini sevindirdiğini söyledi. Temizkan, “İnsan buraya geldiği zaman huzur buluyor. Eskiden hiçbir şey yoktu, her taraf kirliydi, çöp içindeydi. Ama şuan eskiyle kıyasladığımız zaman baya bir değişiklik var” diye konuştu. 

egil.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.