Eğitim Araştırma’daki skandallara savcılık el koydu

Eğitim Araştırma’daki skandallara savcılık el koydu
Diyarbakır’da skandal uygulamalarla gündeme gelen Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde önemli bir gelişme yaşandı. Yaklaşık bir aydır kıskaca alınan hastanede müfettişler incelemesini tamamladı. Savcılık yüzlerce rapora el koydu.

TİGRİS HABER- Diyarbakır’da skandal uygulamaları ile gündemden düşmeyen Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde önemli gelişme yaşanıyor. Dr. Muhammed Asena’nın görevden alınmasıyla her hafta bir krizin yaşandığı hastanedeki tüm işlemler mercek altına alındı. Yaklaşık bir aydır kıskaca alınan hastanede müfettişler çalışmasını tamamladı.

Savcılık el koydu

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından görevlendirilen savcı, hastanede inceleme başlattı. Savcılık, usulsüz işlemlerin merkezi olarak gösterilen Sağlık Kurulu tarafından verilen tüm raporları mercek altına aldı. Savcılık talimatı ile sağlık kurulu tarafından hazırlanan yüzlerce rapora el konuldu.

Alımlar ve ihaleler mercek altında

Geçtiğimiz günlerde hastaneye gelerek kamp kuran müfettişler, sağlık kurulu, randevu sistemi, medikal ve ilaç alımı başta olmak üzere son dönemlerdeki tüm ihaleleri mercek altına almıştı. İnceleme kapsamında müfettişler, sağlık kurulunda görev yapan hekim ile hastanenin idari birimlerinde görev yapan personelin ifadesine başvurmuştu.  Öte yandan, öğretmen evinden alımı yapılan yemek ihalesi ve dağıtımının da müfettişler tarafından soruşturulduğu öğrenildi. (Haber Merkezi)

 

 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.