EKAY projesi soruşturmalık oldu

EKAY projesi soruşturmalık oldu
Diyarbakır’da katı atıkların bertarafı için 20 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen Entegre Katı Atık Yönetimi (EKAY) projesi “ihaleye fesat karıştırıldığı” iddiasıyla soruşturmalık oldu.

TİGRİS HABERDiyarbakır’da 2 Nisan’da Vali Münir Karaloğlu’nun da katıldığı bir törenle temeli atılan EKAP Projesi soruşturmalık oldu. Yap-İşlet- Devret yöntemiyle özel bir firmaya verilen EKAY Projesi’nde “yolsuzluk yapıldığı” iddia edildi. İhaleye katılıp kazanamayan firmalardan biri, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi hakkında “ihaleye fesat karıştırdığı ve yolsuzluk” iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Talebi yerinde bulan Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, belediyeden ihale evraklarını istedi. Savcılığın, ihalede yolsuzluk yapılıp yapılmadığına dair incelemenin sürdüğü belirtildi.

Belediyeye kar payı verecekti

Katı atıkların bertarafı için faaliyete geçirilen EKAY Projesi, 20 milyon dolarlık bir yatırımdı. Projenin günlük bin 475 ton atığı bertaraf ederek elektrik enerjisine dönüştürmesi bekleniyordu. Sözleşme gereği tesisi 15 yıl süreyle işletecek firma, ürettiği enerjiden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne, yüzde 28,1'lik kar payı verecekti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.