Eker devreye girdi, çiftçi suya kavuştu

Eker devreye girdi, çiftçi suya kavuştu
Diyarbakır’da bulunan Devegeçidi Barajındaki su seviyesi yüzde 25’lere kadar düştü. Kuraklık endişesi taşıyan çiftçiler durumu AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehdi Eker’e iletti. Eker, baraja su aktarılması için yetkililerle temasa geçti.

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da bulunan Devegeçidi Barajındaki su seviyesi yüzde 25’lere kadar düştü. Kuraklık endişesi taşıyan çiftçiler durumu AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehdi Eker’e iletti. Eker, baraja su aktarılması için yetkililerle temasa geçti.

20 milyon metreküp su takviyesi

Diyarbakır’daki Devegeçidi barajındaki su seviyesinin düşmesi üzerine kuraklık endişesi taşıyan bölgedeki çiftçiler Ak Parti Milletvekili Mehdi Eker’le temasa geçerek durumu iletti. Eski Tarım Bakanı ve Diyarbakır Milletvekili Eker’in devreye girmesi ile hızlı bir şekilde çalışmalar tamamlanarak pompajlarla Kralkızı Barajından Devegeçidi Barajına 20 milyon metreküp su aktarılmaya başlandı.  Şimdiye kadar bu miktarda bir su aktarımı olmadığını belirten yetkililer bugün itibariyle Pamuk ve Mısır üreticilerine Devegeçidi Barajından su vermeye başladıklarını belirttiler.

“Çiftçimizin yanındayız”

Güneydoğuda kuraklığın yoğun hissedildiği bu dönemde yapılan bu kritik hamle çiftçinin mahsulüne can suyu oldu.  Telefonla ulaştığımız Eker dün olduğu gibi bugün de Diyarbakır’ın ve Diyarbakır çiftçisinin yanında olduğunu ifade ederek, “Zamanında yapılan bu müdahale ile umarım Devegeçidi Bölgemizdeki Mısır ve pamuk üreticisi bereketli bir sezon geçirir” dedi. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.