Ekmeğine sahip çıkmayanla işimiz olmaz

Ekmeğine sahip çıkmayanla işimiz olmaz
Temizlik personelinin yapmadığını Belediye Başkanı yapıyor.

Berçem KARTAL ALTUNAKAR-ÖZEL

Temizlik personelinin yapmadığını Belediye Başkanı yapıyor. Cadde ve sokaklarda çöp toplayan Diyarbakır Kayapınar Belediye Eşbaşkanı Keziban Yılmaz temizlik personelini uyardı. Yılmaz, “Kayyum döneminde işe alınan bazı personel çalışmayarak bizi halkımızla karşı karşıya getirmek istiyorlar. Biz kimsenin ekmeği ile oynamak istemiyoruz ancak ekmeğine sahip çıkmayanla işimiz olmaz” dedi.

keziban-yilmaz-(5).jpg

Bölgenin birçok yerinde kayyumlar gitti ancak tahribatları sürüyor. Kayyum döneminde Kayapınar Belediyesine alınan bazı personelin temizlik çalışmasına katılmadığı yönünde bilgi alan Belediye Başkanı Keziban Yılmaz denetime çıktı. Temizliğin yeterince yapılmadığı cadde ve parklarda denetim yapan Yılmaz, başkan yardımcıları ve meclis üyeleriyle birlikte çöp topladı.

Dışarıdan talimat alıyorlar

Yaşanan sorunla ilgili gazetemize konuşan Kayapınar Belediyesi Eşbaşkanı Keziban Yılmaz, seçim sonrası enkaz devraldıklarını belirterek, “Seçimleri kazanıp görevi devir aldığımızdan bu yana bazı personelin işi ağırdan aldığını biliyorduk. Ancak bu durumu halkımızla paylaşmamıştık. Halkımız iyi bilmeli ki Kayapınar Belediyesine alınan personelin yüzde 80’i kayyum sürecinde eş dost ve yandaş vasıtasıyla işe alınan kişilerdir. Göreve gelmemizin üzerinden 1.5 ay geçti, personelin iş yavaşlattığını gözlemliyoruz. Kayyum tarafından hibe edilen taşınmazlarla ilgilendiğimiz için belediyenin içerisinde kalmak zorunda kaldık ve sahaya aktif bir şekilde inemedik.  Ama bu süre içinde gözlem yapıyorduk. Yaptığımız gözlemde de her tarafı çöp götürüyor. Biz bu personelin dışarıdan birilerinden artık talimat aldığını inanıyoruz” dedi.

keziban-yilmaz-(4).jpg

Personel yapmıyorsa biz yapmasını biliriz

Kayapınar’ın HDP tarafından kazanılmasına tahammül edilmediğini ifade eden Yılmaz, “Bu personel bizi bilinçli olarak halkımızla karşı karşıya getirmek istiyorlar. Bizim halkımızdan ricamız sıkıntılı, sorunlu gördükleri yerleri yazılı, görsel ya da sosyal medyadan bizimle paylaşmalarını istiyoruz. Sadece temizlik konusunu değil, personelin dışarıdaki tutum ve davranışı ile olumsuz bir durum karşısında bizi bilgilendirmelerini istiyoruz. Çünkü her personelden biz sorumluyuz. Biz bu sorumluluğu halka yakışır şekilde yerine getirmek zorundayız. Halkımızla birlikte bu bilinci taşımayan, bu sorumlulukla hareket edemeyen, hukuksal olarak sorumluluğunu yerine getirmeyen personelle ilgi işlem yapabilmemiz için gerekli olan tespitleri yapmamız gerekir. Biz bu konuda gerekeni yapacağız. Belediyenin birincil faaliyetlerinden biri temizliktir. Mevcut personel bu işi yapmıyorsa biz yapmasını biliriz. Kimsenin bizi halkımızla karşı karşıya getirmesine izin vermeyiz” şeklinde konuştu.

keziban-yilmaz-(2)-001.jpg

Birileri bunları böyle alıştırmış

Belediyenin toplam bin 183 personeli olmasına rağmen hizmet alanında sıkıntıların yaşandığını belirterek, “Hatır gönül ilişkisi üzerine kurulan, belediyeyi rant kapısı olarak gördükleri için bu personeli sahalara görevlendirdiğimizde işini layıkıyla yapmadığını görüyoruz. Kayapınar Belediyesi bugün bu durumda değil, bambaşka bir durumda olması gerekiyordu. Çok fazla personelimiz var ama çok ciddi bir ihmal var. Çünkü birileri bunları böyle alıştırmış. Seçim öncesinde bu kadar personelle çalışılmıyordu. Bildiğiniz gibi birçok taşınmazımız başka kurumlara devir edildi. Bu kurumda çalışan personelin tümü Belediyeye aktarıldı. Bir personel fazlalığı olduğu aşikardır. Personel fazlalığına rağmen durumu görüyorsunuz.  Son bir aydır bu kişilerin Kayapınar halkına neyi layık gördüklerini görüyorsunuz” tepkisinde bulundu.

keziban-yilmaz-(3).jpg

Emeğine ve ekmeğine sahip çıkmayanla işimiz olmaz

Kayapınar halkına çağrıda bulunan Yılmaz, “Halkımızdan ricamız temizlik ve personel konusunda gördükleri eksiklikleri mutlaka bize bildirsinler. Biz bundan sonra sık sık sahada olacağız ve sürekli olarak kontrollerimizi yapacağız. Sıkıntı gördüğümüz yerlerle ilgili gerekli işlemleri yapacağız. Kimsenin ekmeği ile oynamak istemiyoruz. Ancak hizmet vermeyen, emeğini ortaya koymayan, ekmeğine sahip çıkmayan bir personel anlayışına karşı duracağız. Bununda halkımız tarafından bilinmesini istiyoruz. Belediyeleri sadece rant kapısı oradan maddi gelir ve kaynak düşüncesiyle yaklaşan personel anlayışını Kayapınar’dan sileceğiz. Bununda halkımız tarafından bilinmesini istiyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum