Ekmek 12 Lira oluyor

Ekmek  12 Lira oluyor
Ekmekle ilgili açıklama yapan Türkiye Ekmek Üreticileri Federasyonu Genel Başkanı Murat Kavuncu, “TBMM’den geçen bu Torba Yasa sonrası, Türkiye genelinde ekmek fiyatlarının 12 TL olma zarureti doğmuştur” dedi.

TİGRİS HABER - Ekmekle ilgili açıklama yapan Türkiye Ekmek Üreticileri Federasyonu Genel Başkanı Murat Kavuncu, "Türkiye'de yaşanan ekonomik kriz, döviz kurunun sürekli artması ve bunlara bağlı olarak, tarım ve ekmekçilik sektöründe hammadde fiyatlarında yaşanan artışlardan dolayı hem ekmek üreticilerimiz hem de tarım sektörü büyük bir ekonomik krizdedir" dedi. Tarım ve gıda ürünlerinde neredeyse yüzde 300 enflasyon mevcut olduğunu aktaran Kavuncu, “Ülkemizin izlediği mali ve ekonomik kalkınma politikaları ile enflasyon ve devalüasyon ile mücadele programı ivedilikli bir şekilde değiştirilerek, ekonomimizin düze çıkarılması için gerekli önlemlerin alınması gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

‘Türkiye genelinde ekmek fiyatı 12 Lira olacak’

Maliye Bakanlığı, Tarım Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve Turizm Bakanlığı gibi kurumlar tarafından, seçim öncesi verilen taahhütlerin yerine getirilmediğini kaydeden Kavuncu, “TBMM’de grubu bulunan partilerin de seçimlerden sonra ek bütçe görüşmeleri içerisinde, Torba Yasa geçerken hiçbir önlem ve tedbir almadığını ve olması gereken tepkileri göstermediğini gözlemledik. Türkiye Ekmek Üreticileri Federasyonu olarak, bu programı yakından takip etmekteyiz. TBMM’den geçen bu Torba Yasa sonrası, Türkiye genelinde ekmek fiyatlarının 12 TL olma zarureti doğmuştur. Ekmek fiyatlarımızın ülkemize ve sektörümüze hayırlı olmasını temenni ederiz” diye belirtti. (MA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.