'Ekmek fiyatı 7,5 lira olacak' iddiası hakkında açıklama

'Ekmek fiyatı 7,5 lira olacak' iddiası hakkında açıklama
Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar’ın "Aralık ayı gelmeden ekmek 7,5 liraya çıkacak" iddiasına yanıt verdi.

TİGRİS HABER - Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, ekmek fiyatlarının aralık ayında 7,5 TL olacağı iddiasının gerçek dışı olduğunu belirtti.

Balcı, ekmek fiyatlarına ilişkin iddialar ve Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar hakkında açıklamalarda bulundu.

"Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir. Bizim toplum ekmek ile doyduğu için başında 20 senedir böyle yöneticiler duruyor" sözlerinin ardından gözaltına alınan Kolivar'ı hedef alan Balcı, "Bu kişinin Türk milleti adına sarf etmiş olduğu kelimeleri şiddetle kınıyoruz, nefretle karşılıyoruz, doğru bulmuyoruz" dedi.

Balcı, şöyle devam etti: "Bununla ilgili açıklama yapılırken bu kişinin bu mesleği icra etmediğini, yaptığı açıklamanın gerçekle bağdaşmadığını ve buna basında yer verilmesinin doğru olmayacağını ilgili basın-yayın kuruluşuna ifade etmemize rağmen bunu yayına çıkartarak bu talihsiz açıklamaları sebep olunmasını doğru bulmuyoruz."

Ekmek fiyatları ile iligli iddialara değinen Balcı, "Bu kişilerin hiçbir yetkisi yokken fiyat talep etme yetkisi dahi olmamasına, komisyonda görevi olmamasına rağmen ekmek fiyatına ilişkin 'Aralık ayında 7,5 TL olacak' açıklaması gerçek dışıdır" dedi.

Balcı, açıklamasında şunları söyledi: "Ekmek gibi hassas konuda gerek fırıncı esnafını temsilen mesleki federasyon olarak Fırıncılar Federasyonu ülke genelinde bir açıklama yapılacaksa Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından yapılan açıklama, bizim bir üst kuruluşumuz Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı sayın Bendevi Palandöke'nin yapacağı açıklamalar dikkate alınmalı ve doğru bir şekilde vatandaşa duyurmamız gerekir. Bunun dışındaki açıklamalar gerçeği yansıtmamaktadır. Kamuoyuna bilgi kirliliği neden vermektedir." (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.