Elektrik, gaz derken suda da fahiş fiyat uyguladılar

Elektrik, gaz derken suda da fahiş fiyat uyguladılar
Elektrik kurumlarının yaptığı zamlardan sonra doğal gaz şirketlerinin yüzde 15’lik zammı devreye girdi. Şimdi’de su faturalarının şişkinliği vatandaşın şikâyetlerine neden oluyor.

DİSKİ’den yüksek fatura

TİGRİS HABER - Bir vatandaş, daha önce 700-800 TL gelen faturalarının bu ay 3 bin 900 TL olarak yansıdığını bildirdi.

Elektrik, gaz, okul kayıt ücretleri vatandaşları çileden çıkarırken, bu ay gelen su faturaları, yangına su değil benzin döktü. Diyarbakır DİSKİ’den gelen faturayı gazetemiz şikâyet hattına aktaran bir yurttaş, durumu şöyle ifade etti;

DİSKİ bu ay çıkan site park/ bahçe sulama abonelerin de birim fiyatı mesken abonelerinin birim fiyatına çekerek haksız bir kazanç elde etmeye başladı.

Örneğin her ay 700-800 TL gelen su faturası bu ay 3 bin 900 TL geldi, DİSKİ ye sorduğumuzda tarifenin mesken tarifesine alındığı bundan dolayı 15 ton üstü kullanımlarda birim fiyatın 2 katına çıktığını belirtiler. Ayrıca çevre ve atık su parasını da almaya başladılar. Site bahçe sulamalarının bir ayda 20-60 ton arası su gideri vardır,  bahçe sulamalarında mesken tarife fiyatının uygulanması haksız kazanç demektir.

Ayrıca bu hatadan dönülmezse Diyarbakır’da birçok site sondaj kuyusu açarak yer altı sularının azalmasına ve ileriki süreçte ciddi problemlere neden olacaktır.

Konunun araştırılarak ve hatadan vazgeçmeleri için gazetede haber yapılması ve bu haksız kazanç ve gelirden dolayı aracılığınızla suç duyurusunda bulunulması için yardımcı olur musunuz? İyi çalışmalar dilerim.”

Bu şikâyetlerin üst üste gelmesi durumun vahametini de ortaya koyuyor. Vatandaş ne yapacağını şaşırdı, kime, nereye, hangi yetkiliye başvuracağını bilemeyen vatandaşlar, sorunlarını gazeteler aracılığıyla duyurmaya çalışıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum