Elektrikler kesildi, polis sandığa koştu, AKP öne geçti!

Elektrikler kesildi, polis sandığa koştu, AKP öne geçti!
Bölgedeki seçimlerde ortaya çıkan usulsüzlüklere Hasankeyf de eklendi. Hasankeyf'te üniformalı polislerin 1005 nolu sandığa müdahale ettiği güvenlik kamerası görüntüsüyle ortaya çıktı.

BATMAN  -Batman'ın Hasankeyf ilçesinde BDP'nin birkaç oyla seçimi kaybettiği açıklanırken, BDP'nin İlçe Seçim Kurulu'na yaptığı itiraz reddedildi. İlçede ortaya çıkan görüntü ile Hasankeyf de, usulsüzlüklerin yaşandığı merkezler arasındaki yerini aldı. Atatürk İlkokulu'nun güvenlik kameralarının görüntüleri, seçim hilesini belgeleyen bir nitelikte. O ana kadar seçim yarışını BDP'nin arkasında sürdüren AKP, elektrik kesintilerinin ardından öne geçtiği dikkat çekiyor. Elektrik kesintilerinin ardından yaklaşık 15 dakika boyunca güç kaynağına bağlı olarak çalışan kameralarda okulun giriş kapısında çalışır halde bekleyen resmi polis aracının elektriklerin kesilmesiyle hareket edip, 1005 nolu sandığın bulunduğu salonun penceresi önüne geldiği görülüyor. Daha sonra iki kişinin duvardan atlayarak cep telefonlarının ekran ışığında oy sayımlarının yapıldığı sandığa müdahale ettiği görülüyor. Müdahalenin ardından kamera açısından hızla çıkan iki kişinin polis memuru olduğunu iddia eden o sırada oradan geçen görgü tanıkları, bu polislerin elinde oy zarflarının bulunduğunu belirtti. Öte yandan okulun bahçe duvarında bulunan tel örgülerin de yerinden söküldüğü görülürken, Yüksek Seçim Kurulu'na teslim edilip işleme koyulması gereken oy tutanaklarının da çöplerden çıktığı görüldü. 


Sandık görevlisi sandığı terk etti

Hasankeyf'teki aktarımlardan bir diğeri de resmi sandık görevlileri hakkında. 60'ıncı Yıl İlköğretim Okulu'ndaki resmi görevlinin sayımlar sürdüğü esnada görevli olduğu salonu terk edip başka bir okula gidip sandıklara müdahale ettiği de öğrenildi. Hasankeyf'te çöpten çıkan oy tutanaklarının da işleme koyulduğu takdirde Hasankeyf'te seçimden galip çıkan tarafın BDP olacağı belirtildi. 

Batmanlılar adliye önünde bekliyor

Tüm bu iddia ve delillere dayanarak İlçe Seçim Kurulu'na seçimlerin iptali ve yenilenmesi için itirazda bulunan BDP'nin talebi reddedilirken, BDP güvenlik kamerası görüntülerini de sunarak ikinci bir kez itiraz edeceğini açıkladı. Batman Adliyesi önünde bekleyen Batmanlılar da taleplerinden sonuç alana kadar nöbetlerini sürdüreceklerini belirtti. (Diha)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.