Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sevda Karaca açıkladı; ‘Kışanak, Elazığ cezaevinde tutulmuş’

Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sevda Karaca açıkladı;  ‘Kışanak, Elazığ cezaevinde tutulmuş’
Sevda Karaca, başsağlığı dileklerini iletmek üzere Kandıra cezaevinde Gültan Kışanak’ı ziyaret ettiğini, bunun yanı sıra Figen Yüksekdağ ve Nurhayat Altun la da görüştüğünü, Elazığ’daki hukuk dışı uygulamayı burada öğrendiğini ifade etti.

TİGRİS HABER - Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, Ablasının cenazesi için Kandıra cezaevinden Elazığ’a getirilen Gültan Kışanak’a yönelik yıldırma politikası uygulandığını, dönüşünde hukuksuz bir şekilde Elazığ cezaevinde bekletildiğini kamuoyuyla paylaştı.

Sevda Karaca, başsağlığı dileklerini iletmek üzere Kandıra cezaevinde Gültan Kışanak’ı ziyaret ettiğini, bunun yanı sıra Figen Yüksekdağ ve Nurhayat Altun la da görüştüğünü, Elazığ’daki hukuk dışı uygulamayı burada öğrendiğini ifade etti.

Karaca yaptığı yazılı açıklamada, şunları ifade etti;

“Gültan Kışanak, ablasının cenazesine gidişi ve Kandıra'ya dönüşü sırasında apaçık bir işkence ve yıldırmaya uğramış. Yaşadıklarını kamuoyu ile paylaşmak istiyorum.

“Ablası henüz yeni defnedilmişken mezar başından apar topar götürülen Kışanak, Elazığ Havaalanı'ndan uçağa binerek İstanbul ve ardından Kandıra'ya döneceğini düşünürken, kendisine hiçbir bilgi verilmeden Elazığ Cezaevine götürülmüş. Nedenini sorduğunda "Size cenaze için 4 saat verilmiş, süre doldu, o nedenle cezaevine gidiyorsunuz" cevabını almış. Yanında ne ilaçları ne de gecelemek için ihtiyaç duyacağı eşyaları olan Kışanak'ı, cenazeye gittiği haliyle cezaevine götürmüşler. Elazığ Cezaevinde arkadaşlarıyla kalmak için başvuru yapmasına rağmen müştemilat gibi, oldukça kirli bir yerde geceyi geçirmeye zorlanmış. Sabah bir yetkili ile görüşme talebine saatlerce yanıt verilmemiş. Nöbetçi müdüre "Siz insan mı kaçırıyorsunuz, aileme bile haber vermeme izin vermeden beni buraya getirdiniz, telefon hakkımı kullanacağım, avukatla görüşmek istiyorum" dediğinde kendisine "Sorumlu biz değiliz, sizi getiren jandarmalar, birazdan gelir zaten onlar" cevabı verilmiş. Kışanak ısrar edince ailesine telefonla Elazığ Cezaevinde olduğu bilgisi iletilebilmiş ancak. Ailesinin yönlendirmesi ile cezaevine gelen avukatlar "Kışanak hükümlü, hükümlüler öğle arasında ziyaret kabul edemez" denilerek 1,5 saat bekletilmiş. Oysa Kışanak hükümlü değil, tam 7 yıldır adaletsiz, hukuksuz, haksız bir biçimde tutuklu yargılanıyor. Avukatlarıyla görüşmesi başlar başlamaz jandarmanın gelip kendisini aldığını, yola çıkarken de eline bir yemek poşeti tutuşturulup, "Akşam yemeği verilmiştir" içerikli bir belgeye imza attırımak istendiğini aktardı Gültan Hanım. Yine Elazığ Havaalanı'na gideceğini düşünürken, eline tutuşturulan bu yemek poşeti vesilesiyle Sivas'a götürülmesinin nedeni ise "uçak bulunamaması"! Önceden tüm masrafların idareye yatırıldığı yolculuk, adeta bir işkenceye dönüştürülmüş, Sivas'a kadar 7 saat ring aracında eziyetli bir yolculuk sonrası gece 3.00'ü bulan bir saatte ancak Kandıra Cezaevi'ne varabilmiş Gültan hanım.”

Bu bilgileri kamuoyuyla paylaşan Karaca, Adalet bakanlığından bir açıklama beklediklerini belirterek, şu ifadeleri kullandı;

“Bu korkunç muamele hiçbir mahkûma reva görülemez. Hele de taziyesi olan, acısı büyük olan seçilmiş bir siyasetçiye, adeta işkence etmek için böyle bir eziyetin uygulanması hem insanlık dışı hem de hukuksuz. Acısına saygısızlık edilen, sağlığı konusunda riskler yaratılan, taziye ortamında Gültan hanımdan iki gün boyunca haber alamayan ailesini endişeye düşüren bu tutum, izaha muhtaçtır. Sorumluları ortaya çıkarılmalıdır. Bu konuda Adalet Bakanlığından bir açıklama bekliyoruz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.