Emekli ABD’li Albay MacGregor: “İran'dan sonra hedef Türkiye”

Emekli ABD’li Albay MacGregor: “İran'dan sonra hedef Türkiye”
ABD ordusundan emekli Albay Douglas MacGregor, bölgesel güvenlik ve askeri dengelerle ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

TİGRİS HABER - MacGregor, İran’a yönelik olası bir askeri operasyonun ardından, ABD ve İsrail’in dikkatini Türkiye’ye çevirebileceğini öne sürdü.

MacGregor, açıklamasında, “İran’ı başarıyla etkisiz hale getirdikten sonra odak Türkiye’nin yıkımına dönecek” ifadelerini kullandı. Eski albay, Türkiye’nin bölgede güçlü bir orduya sahip olduğunu ve birçok açıdan İran’dan daha iyi silahlandığını belirterek, NATO içindeki en güçlü ordulardan biri konumunda olduğunu vurguladı.

MacGregor, Türkiye’nin İsrail ile çatışması durumunda bölgesel gerilimin artabileceğine dikkat çekti ve muhtemel çatışma alanlarının Suriye olabileceğini ifade etti. Açıklamalar, diplomatik çevrelerde ve uluslararası basında geniş yankı uyandırdı. Uzmanlar, MacGregor’un görüşlerinin ABD veya NATO resmi politikalarını yansıtmadığını belirtse de, sözlerinin bölgedeki güvenlik algısını etkileyebileceğini belirtiyor.

Bölgedeki mevcut gerilim, İran–İsrail çatışmasının yanı sıra Türkiye’nin askeri gücü ve stratejik konumu nedeniyle uluslararası kamuoyunun yakından takip ettiği bir konu olarak öne çıkıyor. Analistler, Türkiye’nin savunma politikaları ve sınır güvenliği açısından potansiyel risklerin dikkatle değerlendirilmesi gerektiğini vurguluyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.