VİDEO - Emekliden zamlar için ironik yaklaşım: Süper, harca harca bitmiyor

VİDEO - Emekliden zamlar için ironik yaklaşım: Süper, harca harca bitmiyor
Diyarbakırlı Memur Emeklisi vatandaş, memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılan yüzde 12’lik zam için ironik bir cevap verdi: “Süper bir zam, harca harca bitmiyor.”

Mahsum Rençber - Özel

TİGRİS HABER - 4 milyon memur ve 2 milyondan fazla memur emeklisini ilgilendiren zam oranları belli oldu. Hükümet ile memur sendikaları arasında 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde sağlanan anlaşmaya göre, memur ve memur emeklilerinin maaşlarına 2022'nin ilk altı ayı için yüzde 5, ikinci altı ayı için yüzde 7, 2023'ün ilk altı ayı için yüzde 8, ikinci altı ayı için yüzde 6 ve enflasyon farklarından oluşan zam yapıldı.

“Yiyorum yiyorum bitmiyor”

Diyarbakırlı memur emeklisi Mahmut Erman, memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılan yüzde 12’lik zam için, süper bir zam olduğunu belirterek “Bana emekli maaşımdan gelen zam 165 TL, harca, harca bitmiyor. Allah razı olsun hükümetimizden, reisimizden. Süperiz. Hiçbir sıkıntımız yok, Allah razı olsun reisimizden. Yol yapıyor, köprü yapıyor. Yapıyor da yapıyor sağ olsun reisimiz. Emekli maaşına ne olacak! Kimin dünyadan haberi var emekliden haberi var. Boş hepsi vallahi boş” dedi.

“Maaş az ama bizde tembeliz”

Öğretmen emeklisi olan Behçet Tektekin ise, zamların az olduğu fakat insanlarında tembelliğe alıştığını dile getirerek, “Biz tembelliğe alışmışız, üretken bir yapımız yok. Ben bakın bu yaşta emekliyim, boş, boş geziyorum. Devletin bana verdiği 4 bin TL’lik maaştan memnun değilim. 4 bin TL elbette bir emekliye yetecek bir para değil, ama Avrupa da çalışan bir emeklinin, emekli olduktan sonra devletteki sorumluğu da bitiyor. Ama Devlet onun emeklilik hakkını, hukukunu vermiştir” şeklinde konuştu. 

Artık gramla alışveriş yapılıyor

Musa Taşdelen’de maaşların düşüklüğünden şikayet ederek, alışverişin gramlarla yapıldığını söylüyor, şöyle konuşuyor; “Artık kilo ile değil, gramla alabiliyoruz.  100 gram peynir, 100 gram zeytin dediğimiz zaman satıcılar bize kızıyor, 100 gram olur mu? diyor. Aylar yıllar geçiyor, biz ancak etin kokusunu alabiliyoruz. Hiç kendisini göremiyoruz.  Bir tavuğun kilosu 25 TL çıkmış, et 70-80 Tl’ye dayanmış. Hiçbir memur alamaz. Ev kiraları alabildiğine yüksek.”

“Bunu kabul etmek mümkün değil, zulümdür”

Bir başka memur emeklisi olan Necdet ise, yapılan zammın zulüm olduğunu belirterek, “Zamlar neticede hükümetin kendilerine vermiş oldukları bir yetkilendirmeden kaynaklanan bir şeydir. Bunu kabul etmek olası değil. Bu zulümdür yani, zamların kendisi de bir zulümdür. Bunun insani yönü yoktur, Bunun ahlaki yönü yoktur. Bunun ekonomik boyutunun açıklanabilir haklı bir yönü de yoktur” dedi.

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.