Emeklilerin maaşı ne zaman yatacak?

Emeklilerin maaşı ne zaman yatacak?
Haftalardır SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin beklediği "Ocak ayında yatacak maaş ne kadar olacak?" sorusu yanıt buldu.

TİGRİS HABER - Haftalardır SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin beklediği "Ocak ayında yatacak maaş ne kadar olacak?" sorusu yanıt buldu. Henüz Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından emeklilere yapılacak zam oranı net olarak açıklanmasa da, 17-26 Ocak tarihleri arasında emeklilerin hesaplarına bu maaşlar yatacak.

Emekli ve memur maaşlarının hesaplanmasında referans olarak kullanılan enflasyon oranı, TÜİK tarafından bu yıl yüzde 64.77 olarak açıklandı. Bu açıklamaya göre emekli ve memurlar, 6 aylık enflasyon farkı olarak yüzde 37.57 oranında zam almaya hak kazanırken, 15 milyonun üzerindeki emekli vatandaş haftalardır Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın refah payı, seyyanen artış ve toplu sözleşme payı eklenmesi sonucu belirlenen net zam oranını duyurmasını bekliyor.

Yatacak tutar kesinlik kazandı

Buna karşın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) 16 Ocak'ta yasama faaliyetlerine başlayacak olması, maaşlara yapılacak ek zam, seyyanen artış ve refah payı eklemelerinin ilerleyen ay yatacak tutara aktarılacağı anlamına geliyor.

Yasaya göre emekli maaşlarına yüzde 37.57 oranındaki enflasyon farkının eklenmesi için herhangi bir kanun değişikliğine gerek duyulmuyor. Bu nedenle emekliler, 17-26 Ocak tarihleri arasında hesaplarına yatacak maaşlarda yalnızca yüzde 37.57 zam almış olacak.

Bu hafta içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanması beklenen refah payı ve en düşük emekli maaşı için muhtemel olarak alınacak seyyanen zam kararı ise ilerleyen haftalarda TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek Resmi Gazete'de yasalaşmasının ardından ödenmeye hazır hale gelecek.

Bu nedenle ilk aşamada emekli maaşlarının aralık ayında alınan maaş tutarına yüzde 37.57 oranında zam eklenerek ödenmesi kesinlik kazanırken, refah payı ve seyyanen artış için bu ay aktarılmayan tutarlar ise gelecek ay ödenecek maaşlara yansıtılacak. (Halk TV)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.