Emeklinin bayram ikramiyesi ne kadar olacak?

Emeklinin bayram ikramiyesi ne kadar olacak?
2024 yılında emeklilerin gözü, maaş artışları ve bayram ikramiyelerinde. Türkiye'de enflasyon oranları yüksek seyretmeye devam ediyor.

TİGRİS HABER - Emekliler, bu zor ekonomik şartlarda daha fazla destek almak istiyor. Emekliler, Kurban Bayramı öncesinde 3 bin TL'lik ikramiyenin artırılmasını bekliyor. Uzmanlar, ikramiyenin en az 15 bin TL olmasını öneriyor. Hükümetin yapacağı açıklamalar merakla bekleniyor.

EMEKLİLER KURBAN BAYRAMI İKRAMİYESİNİ BEKLİYOR

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı statüsündeki 16 milyonun üzerindeki emekli vatandaş, Ramazan Bayramı'nın ardından Kurban Bayramı'nda da ikramiye bekliyor. Kurban Bayramı öncesinde 3 bin TL'lik bayram ikramiyesi ödenecek. Aynı zamanda, emekli maaşları da 17-26 Haziran tarihleri arasında hesaplara yatırılacak.

KANUN TEKLİFİNDE EN AZ 15 BİN LİRA ÖNGÖRÜLÜYOR

SGK Başuzmanı İsa Karakaş, Meclis'e verilen kanun teklifinde ikramiyenin en az 15 bin lira olması gerektiğini belirtti. "15 bin bile çok yüksek bir rakam değil. Ancak küçükbaş bir kurbanlık alınabilir. Kanun teklifini muhalefet verdi. İktidar da destekleyip en azından Kurban Bayramı’nda emeklilerimiz kurban kessin isteriz." ifadelerini kullandı.

"BAYRAMDAN ÖNCE VERECEĞİZ"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bayram ikramiyeleri için takvimin yakında açıklanacağını söyledi. "Bayramdan önce vereceğiz, yakın zamanda takvim açıklanacak" dedi. Emekliler, yapılacak açıklamaları heyecanla bekliyor. (Halk TV)

Kaynak:Halk Tv

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.