‘En çok evimin balkonunda oturmayı özlemiştim’

‘En çok evimin balkonunda oturmayı özlemiştim’
Yaşı ve hastalığı göz önünde bulundurup tahliye edilen 91 yaşındaki Halit Tekin adlı yurttaş, en çok torununu ve evinin balkonunda oturmayı özlediğini ifade etti.

Halit dedenin çocukları ise babalarının bir yıl sonra yeniden cezaevine girmesinden tedirgin. 


DİYARBAKIR - Evinde babasından kalma eski bir silahı bulundurduğu gerekçesiyle Diyarbakır'ın Kulp ilçesine bağlı Özbek köyünden bir sabah ansızın alınarak tutuklanan ve kamuoyunda 'Türkiye'nin en yaşlı hükümlüsü' olarak tanınan 89 yaşındaki Halit Tekin, aylarca uzak kaldığı köyüne döndü. Kamuoyunun tepkilerine yol açan Halit Dede’nin tutsaklığı aylardan sonra son buldu. Serbest bırakılması sonrası torunlarını kucağına alan ve köyünde misafirlerini ağırlayan Halit dede, tutuklanmasına bir anlam veremediğini belirtti. Kulakları neredeyse duymayan, kalp rahatsızlığı bulunan Halit dede, cezaevinde kaldığı süresince revirde kaldığını belirterek, "Benim ayakta duracak halim bile yoktu. Revirde kalıyordum sürekli. Serumlar ile ayakta kalmaya çalışıyordum" dedi. Cezaevindeki doktorlardan da şikayetçi olan Halit dede, "Kürt olan bir doktor vardı bana yardımcı olmaya çalışıyordu. Ama bir tane Türk vardı beni dinlemiyordu bile. Sadece bir ilaç vererek geçiştirmeye çalışıyordu" diye konuştu. 
Halit Dede’nin çok sevdiği sakallarını kestiler!
Türkiye'de bürokratik işlemlerin uzun sürmesinden şikayetçi olan Halit dede, "Benim dosyamı bir o savcıya, bir bu savcıya gönderdiler. Bu böyle aylarca sürdü" diyerek asıl sorunun bu süreç olduğunu belirtti. Cezaevinde zorla sakallarının kesildiğini ve en çok buna içerlediğini dile getiren Halit dede, "Beni bir gün berbere götürdüler. Bir baktım yıllardır hiç kesmediğim sakallarımı kesmişler. Ben tepki gösterdim ama boşuna" dedi. Bir yıl sonra tekrar cezaevine dönme riskinin bulunduğunu hatırlattığımız da ise Halit dede; "İyileşirsem gider yatarım" cevabını verdi. Köyündeki evinin balkonunda oturmayı özlemesi nedeniyle çıktığı günden bu yana balkonda oturan Halit dede'nin küçük oğlu Fesih Tekin ise babasının bırakılmasına sevindiklerini ancak hala tutuklanmış olmasının şokunu üzerlerinden atamadıklarını söyledi. 

'Babamın tekrar cezaevine girmesini istemiyoruz'

Babasının bir yıllığına bırakıldığını ve tekrar tutuklanma riskinin bulunduğunu hatırlatan Tekin, "Biz artık hep yanımızda olsun istiyoruz. Şimdi iyileşirse tutuklanacak, hasta olsa biz üzüleceğiz. Nasıl davranacağımızı bilmiyoruz" diye konuştu. Yetkililere seslenen Tekin, "Babam yüzde 87 oranında engelli bir durumdadır. Artık cezaevine girmesini istemiyoruz. Babamın cezaevinde kalma durumu yoktur, hem yaşı hem de hastalığı nedeni ile bu yüzden biz onu hep yanımızda görmek istiyoruz" şeklinde konuştu. Köyündeki evinde torunları ile hasret gideren Halit dede ise artık cezaevine dönmek istemediğini sözlerine ekledi. 

halit-dede-2.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.