En doğrusunu Bingöl müftülüğü yapacak

En doğrusunu Bingöl müftülüğü yapacak
500 yoksula iftar verilecek

BİNGÖL- Bingöl İl Müftüsü Mecit Can, mülteciler başta olmak üzere kimsesiz yaşlılara, öksüz ve yetimlere, sokak çocuklarına, fakir ve yoksullara yönelik 500 kişilik iftar programı düzenleneceğini söyledi.

Bingöl Müftüsü Mecit Can, kentte görev yapan ulusal ve yerel basın mensuplarına yönelik iftar programı düzenledi. İftar yemeğinden sonra bir açıklama yapan Can, Ramazan ayı içerisinde gerçekleştirilen faaliyet hakkında bilgi verdi.
İl müftülüğünce komisyonlar oluşturularak ihtiyaç sahiplerine yönelik yardımların yapıldığını belirten Müftü Can, mülteci ailelerin tespit edilip yardım yapıldığını söyledi. İleri günlerde yoksullara yönelik 500 kişilik iftar programı düzenleneceğini aktaran Can, “Suriye’de uzun süredir devam eden iç savaş nedeniyle ilimize sığınan mültecilerin ihtiyacını karşılamak için hayırsever vatandaşlardan giyecek, yiyecek ve temel yaşam malzemeleri toplanarak mültecilere ulaştırılmıştır” dedi.
Bingöl’de ‘hiç kimse kimsesiz kalmasın, bu Ramazan ve her Ramazan’ teması ile çalışmaların yapılarak farkındalık oluşturulmasının sağlandığını belirten Müftü Can, “Ramazan ayı boyunca öğle ve teravih namazı öncesi tüm camilerde vaaz verilerek cemaatin camilere doldurulması sağlanmıştır” dedi.
Bingöl’de zekat komisyonu kurulduğunu sözlerine ekleyen Müftü Can, şöyle devam etti: “Halkın zekatları TDV aracılığıyla fakir ve yoksullara ulaştırmak üzere çalışma başlatılmış ve çalışmalar devam etmektedir. 2014 yılı Ramazan ayı hizmetleri İl Müftülüğü tarafından önemsenerek, Bingöl halkının huzur ve mutluluk içinde Ramazan ayını geçirmeleri için yoğun çaba sarf ettiği görülmüştür.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.