En ucuz sigara 50 TL olacak

En ucuz sigara 50 TL olacak
Türkiye'de sigara ve tütün ürünleri üzerindeki nispi ÖTV yüzde 63'ten yüzde 57'ye düşürüldü... İşte Detaylar!

TİGRİS HABER - Bu değişiklikle birlikte, sigarada ortalamada 3.5 liralık bir zam bekleniyor. Ancak firmalar, rekabet, kaçak riski ve maliyet unsurları gibi faktörleri göz önünde bulundurarak, zam oranlarını kendileri belirleyecek.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla yapılan değişiklik, paket başına maktu vergiyi 1.1043 TL'den 4.8058 TL'ye, paket başına asgari maktu tutarı da 22.228 TL'den 28.498 TL'ye yükseltti. Bu değişiklikle birlikte, 1 paket sigaradaki vergi eşik fiyatı 35.28 TL'den 50 TL'ye çıktı.

Nispi ÖTV'deki 6 puanlık indirim ise firmaların her 1 liralık maliyet artışını sigara fiyatlarına yansıtabilmek için yapmaları gereken zam tutarını 7.5 liradan 5.2 liraya indirdi. Bu nedenle, sigara fiyatlarına ortalamada 3.5 liralık bir zam gelmesi bekleniyor.

Ancak, firmaların zam oranlarını kendileri belirleyeceği belirtiliyor. Rekabet, kaçak riski ve maliyet unsurları gibi faktörleri göz önünde bulunduran firmalar, zam oranlarını minimumda tutmaya çalışabilir.

Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkilileri, düzenleme öncesi firmalarla görüşerek, bu değişikliğin enflasyonla mücadele gereği yapıldığını ifade etti. Firmalar da bu doğrultuda, zam oranlarını minimumda tutmaya çalışacak.

Bu nedenle, yeni yılda sigara fiyatlarına 2-5 TL arasında zam gelmesi bekleniyor. (Kaynak: Halk TV)

Kaynak:Halk Tv

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.