Enflasyon rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları açıklandı
Enflasyon Aralık ayında yüzde 0,40 düşerken, yıllık artış yine yüzde 20’nin üzerinde oldu.

Tigris Haber- Enflasyon Aralık ayında yüzde 0,40 düşerken, yıllık artış yine yüzde 20’nin üzerinde oldu.

Devlet çalışanları, sözleşmeliler ve memur emeklilerinin maaşlarına 2019’un ilk yarısında yapılacak zammı belirleyecek Aralık ayı enflasyon rakamları açıklandı.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre tüketici fiyatları Aralık ayında yüzde 0,40 düşerken, yıllık artış ise yüzde 21,62’den yüzde 20,30’a geriledi.

Kasım ayında yıllık enflasyon yüzde 21,62’de yer alırken, Ekim ayında yıllık enflasyon yüzde 25,24 seviyesine yükselerek 2003’ten bu yana gördüğü en yüksek düzeye ulaşmıştı.

Dolar 5.70’i aştı

Bugün piyasalar Aralık ayı enflasyon verilerini takip ederken, yılın ilk iş gününden bu yana yukarı yönelen dolar/TL, gece saatlerinde 5.72 seviyesine ulaştı.

Dolar kuru sabah saat 08.44’teyse yüzde 1,20 yükselişle 5.4610 seviyesinde yer alırken, aynı dakikalarda euro/TL kuru 6.2040’tan işlem gördü.

Dünya gazetesi yazarlarından da olan Stratejist Orkun Gödek, dolar/TL’deki hızlı yükselişe ilişkin Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Herkesin birbirine sorduğu ‘gece TL’de ne olmuş yahu?’ sorusunun yanıtı Japon yeninde. Sydney saatiyle 9.30’da yen AUD’ye karşı yüzde 8, liraya karşı yüzde 10 primleniyor. Hareket 7 dakika sürüyor. Bizde algoritmik işlemlere eleştiri yapmak cennetten yasak meyveyi almak gibi karşılanıyor ancak dünyada bu işin ucu kaçtığında kimse işlemlere ya izin vermeyecek ya da sınırlama getirecek. Olan biten bu” değerlendirmesini yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.