Engelli genç Büyükşehir'den destek bekliyor

Engelli genç Büyükşehir'den destek bekliyor
Diyarbakır’da Sanat Sokağı’ndaki kitap kulübesinin önüne tezgah açarak geçimini sağlayan engelli genç Süleyman Acar, yetkililerden duyarlılık ve destek bekliyor.

Ali Abbas Yılmaz - Özel

TİGRİS HABER - Sanat Sokağı’nda başlayan ve yaklaşık 5 ay sürecek olan sokak sağlıklaştırma çalışmaları boyunca Süleyman Acar, geçimini sağlayabilmesi için ya kulübesinin Dağkapı Meydanı’na taşınmasını ya da 5 ay boyunca ihtiyaçlarını karşılayabileceği maddi bir desteğin sağlanmasını istedi. Geçtiğimiz günlerde Sanat Sokağı’nda başlatılan sağlıklaştırma çalışmaları engelli bir genç olan Süleyman Acar’ın yaşamını da etkiledi.

Diyarbakır’da Sanat Sokağı’na açtığı kitap tezgahı ile yaşamını idame ettirmeye çalışan görme engelli genç Süleyman Acar,  sokakta süren sağlıklaştırma çalışmaları nedeniyle tezgah açamazken, Acar’ın Azim Kitap kulübesi de sokaktan kaldırılacak.

sileyman-tezgah.jpg

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin Sanat Sokağı’nda başlattığı ve Nisan ayına kadar sürecek olan sağlıklaştırma çalışmaları sürecinde Acar, sokakta kitap tezgahını da açamayacak. Yakın zamanda Azim kitap kulübesinin sokaktan kaldırılacak olmasından dolayı aylarca mağduriyet yaşayacağını belirten Süleyman Acar, sağlıklaştırma çalışmaları boyunca geçecek süre boyunca kulübesinin başka bir alana taşınması talebini dile getirdi. Özellikle Dağkapı Meydanı’nda olmak ve orada kitap tezgahını açmak istediğini ifade eden Acar, yetkililerden bu konuda duyarlılık beklediğini söyledi.

‘5 ay nasıl geçineceğim ne yapacağım?’

Azim Kitap Kulübesi’nin yıkılarak sokaktan kaldırılacağını belirten Süleyman Acar, şunları söyledi: “Kitap kulübemi sokaktan yıkarak kaldıracaklar. Bu kulübeye dünya kadar masrafım oldu. Kulübenin içine 600 TL’ye kitaplar için raf yaptırmıştım. 300 TL’ye masa aldım. 400 TL’ye tabelayı yaptırmıştım. Burası yıkıldığında tüm masraflarım çöp olacak. Üstelik geçimimi sadece buradan kazandığım parayla sağlıyorum. Belediyeden demişler ki, ‘ona buradan güzel bir yer vereceğiz ama çalışmalar bitinceye kadar biraz beklemesi gerekiyor’. 5 ay kadar sabretsin demişler de ben 5 ay çalışmadan nasıl geçineceğim, ne yapacağım? Kulübemi yıkmadan bana başka bir yer verebilirlerse iyi olur. 5 aylık süreç içerisinde ihtiyaçlarımı karşılayabileceğim bir destek istiyorum. Aslında hayalim Dağkapı Meydanı’nda çalışmaktı. Keşke kulübemi Dağkapı Meydanı’na koyabilseler. Bunu çok istiyorum ama işportanın orada yasaklandığını söylüyorlar. Sonuçta ya kulübemi geçiçi bir süreyle başka bir yere koysunlar, orada tezgahımı açabileyim ya da bana 5 aylık süre için geçinebileceğim bir destek sağlansın.”

suleyman--001.jpg

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum