VİDEO - Engelli öğretmenler atama bekliyor

VİDEO - Engelli öğretmenler atama bekliyor
Pandemi nedeniyle sınavları üç kez ertelendikten sonra EKPSS'ye girip başarılı olan ancak ataması yapılmayan engelli öğretmenler atama bekliyor.

TİGRİS HABER - Engelli Kamu Personeli Sınavı (EKPSS) üç kez ertelendikten sonra 15 Kasım 2020 tarihinde gerçekleşti. Pandemi gerekçesiyle 3 kez sınavları ertelenen, atanmayan engelli öğretmenler 10-16 Mayıs Engelliler İçin Farkındalık Haftası bitmeden atama müjdesi beklediklerini söyledi.

“Yüksek puanlarımızla atanamadık”

Yüksek puanlar almalarına rağmen atanamadıklarını belirten engelli bir öğretmen: “Engelli Öğretmenler iki yılda bir yani çiftli yıllarda EKPSS’ye giriyor. Sonra puan üstünlüğüne göre yılda iki kez atama yapılıyor. Şubat ve Haziran olmak üzere. Sınava 2020 yılında girdik. Nisanda yapılması gerekirken pandemi gerekçesi ile 3 kez ertelendi. Ertelemeler sonucunca nihayet 15 Kasım'da sınavımıza girdik puanlarımızı aldık ve büyük umutlarla yapılacak Şubat atamasını bekledik. Ama verilen 500 kontenjan hepimizi hüsrana uğrattı. 500'ü 72 branşa dağıtınca her bölümden çok az kişi atanmış oldu. Yüksek puanlarımızla atanamadık” dedi.

“Tek ihtiyacımız haziranda iyi bir atama ile engelleri aşmak”

10-16 Mayıs Engelliler İçin Farkındalık Haftası bitmenden atama müjdesi beklediklerini söyleyen öğretmen: “Şu an önümüzde Haziran atama dönemi var. Hemen hemen her sene yapılmış olan Haziran atamasının bu yıl da 2511 Engelli Öğretmenin taleplerini karşılayacak şekilde yapılmasını istiyoruz. Sayımız şu an 2511. Tek ihtiyacımız haziranda iyi bir atama ile engelleri aşmak, istihdam alanımız olan okullarımızda yer almak. Zorluklarla engellerle geçen hayatlarımızın atama ile bir nebze de olsa kolaylaşmasını diliyoruz. Aylardır sesimizi duyurmaya çalışıyoruz, tek isteğimiz atamamızın Haziran ayında yapılması.  10-16 Mayıs Engelliler için Farkındalık Haftası. Bu hafta bitmeden bu farkındalığın oluşmasını ve atama müjdesinin böyle manidar bir haftada verilmesini talep ediyoruz” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.