Diyarbakırlı engelliler sesli durak istedi

Diyarbakırlı engelliler sesli durak istedi
Diyarbakır Engelliler Dernekleri’nin başkanları, şehir içi ulaşımda, akıllı ve sesli duraklar istedi, “Bizler engelliler, gelen her otobüsün nereye gittiğini yanımızdakilere sormak zorunda kalıyoruz” dedi.

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da açıklama yapan Engelliler Dernekleri’nin başkanları üyelerinin taleplerini dile getirdi. Diyarbakır’da yaşayan engellilerin işporta tezgahı, oturma kürsüsü yüzünden kaldırımlarda yürüyemez hale geldiğine dikkat çekilen açıklamada, üst geçitlerde asansör talep edildi.

Hastanelerde engelliler için rampa ve engelli lavabosunun gerekliliğine vurgu yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Diyarbakır'daki bütün hastanelerdeki polikliniklerin tamamında günlük 3 randevunun engellilere ayrılmasını önermiştik, bu önerimizi yeniliyoruz. Engelli acil hastalar malesef muayene edilmeden evlerine gönderiliyor. Bu şekilde tedavi olmayı bekleyen bir çok engelli hasta arkadaşımız var. Malatya ve benzeri illerde yapılan akıllı ve sesli duraklar ile otobüslerin Diyarbakır'da da hizmete girmesini istiyoruz. Bizler engelliler, gelen her otobüsün nereye gittiğini yanımızdakilere sormak zorunda kalıyoruz. Halk otobüs şoförleri, ücretsiz seyahat hakkını kullanan engelli arkadaşlarımıza hakaretler ve küfürler etmektedir. Bizler engelli vatandaşlar olarak aciz insanlar değiliz. Devlet böyle bir hakkı bize tanımış ve bizler de bu yasal hakkımızı kullanıyoruz. Özellikle halk otobüs şoförlerinin bu konuda uyarılarak eğitilmesi, artık zaruri bir hale gelmiştir.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.