Erdoğan: Astıkları Menderes'in sloganını çalıyorlar

Erdoğan: Astıkları Menderes'in sloganını çalıyorlar
"Yeter söz milletindir" sloganını kullanan muhalefete tepki gösteren Erdoğan "Bunlar gayrimillidir. Bunların derdi millet değil, kendi kuklamızı nasıl cumhurbaşkanı yaparız derdi" dedi.

TİGRİS HABER - Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT'de katıldığı canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtlıyor.

Canlı yayında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

‘Halkımız Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü görüyor’

Biz bugüne kadar eserlerimiz, hizmetlerimizle gayretin içerisindeyiz. Bir partinin adayının ayinesi iştir, kampanyaya bakılmaz. Siz eserlerinizle halkınızın karşısında değilseniz, halkınız size değer vermez. 20 yıldır yaptıklarımızı halkımız görüyor. Eser olarak görüyor. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü, Avrasya Tüneli'ni görüyor. Bunlar halkımın hayal ettiği şeyler değildi. Rahmetli Demirel’e köprü, Turgut Bey’e köprü ve 3. köprü bize nasip oldu. Önünü kesmek için ellerinden geleni yaptılar. Türkiye Yüzyılı bir vizyon meselesidir. Varsın birileri masa başı kurgulanmış kampanyalarla göz boyamaya çalışsın. Biz inşallah yeni zaferlere başarılarla ulaşacağız. Türkiye Yüzyılı Türkiye'nin elde etiği güç ve birikimiyle dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olacağının adıdır. Şimdi, Türkiye'nin imkanlarını vatandaşlarımızın istifadesine sunuyoruz.

‘Astıkları Menderes'in şimdi de sloganını çalıyorlar’

Bunlar da utanma yok. Kalleşçe astıkları Menderes'in şimdi de sloganını çalıyorlar. Kendileriyle çelişmek muhalefetin her zamanki hali. Bu Slogan CHP'ye isyanın nişanesidir. Bugün millet iradesine sahip çıkan AK Parti Cumhur ittifakıdır. Binalara slogan asmakla olmaz. Önce milli iradeye saygı duymayı öğrenin. Bunlar milli değil gayrımilli. Benim milletim sana inanmaz ki, Bu millete hep ihanet ettiniz. Menderes'i ipe götürdünüz. Bunun sorumlusu sizsiniz. Batıdan aferin almanın peşindeler. Biz de CHP zihniyetine 'Yeter Söz Milletindir' diyoruz. Eser söz konusu olduğunda yetmez diyoruz.

‘Yeniden adaylık önünde hiçbir engel bulunmuyor’

Yorulmadık yorulmuyoruz, yıpranmadık yıpranmıyoruz. Bunların hiçbirinin Anayasa'nın maddelerinde yeri yok. Adımları atarken bunların aklı neredeydi. Cumhurbaşkanı seçildik akılları neredeydi. O zaman konuşmadılar. Adayın seçilme şansı olmadığını görüyorlar bundan dolayı rahatsızlar. Biz ilk dönemi tamamlamış olacağız yeniden adaylık önünde engel bulunmuyor. Tartışmaları gereksiz buluyorum. Bunlar suyu bulandırma çabalarıdır.

Bunların hiçbirisinin Anayasa'nın 101'inde veya diğer maddlerinde yeri yok. Biz bu güne kadar bu adımları atarken bunların aklı neredeydi? O zamanlar bunu hiç konuşmadılar şimdi konuşuyorlar. Çünkü çıkaracakları adayın seçilme şansı olmadığını görüyorlar. Milletimiz bizi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk cumhurbaşkanı yaptı. Biz böylece ilk dönemi tamamlamış olacağız. Yeniden adaylık önünde hiçbir engel bulunmuyor. Hukuka da anayasaya da uygun. Bunlar sandıktan ümidini kesenlerin başvurduğu 'suyu bulandırma' çabalarıdır.

‘EYT’lilerin ilk aylıkları şubat ya da mart gibi bağlanabilir’

EYT konusunda çok kapsamlı bir çalışma yürütüldü. Teklif Meclis’e sunuldu. Yarın Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülecek. AK Parti olarak teklifi yasalaştırarak vatandaşlarımıza haklarını vermek istiyoruz. EYT kapsamında emekliliğe hak kazanan vatandaşlarımıza ilk aylıkları şubat ya da mart gibi bağlanabilir. Bu işi inşallah bir an önce bitireceğiz. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.