Erdoğan: Cari fazla vereceğimiz günler yakındır

Erdoğan: Cari fazla vereceğimiz günler yakındır
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Cari fazla vereceğimiz günler yakındır" dedi.

TİGRİS HABERCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri Töreni"ne katıldı.Buradaki konuşmasına kendisini dinleyenleri selamlayarak başlayan Erdoğan, Türkiye'nin en saygın bilim ödülleri töreni olan TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri Töreni dolayısıyla bilim insanlarını ve misafirleri milletin evinde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Eskilerin, "Bir mekanın şerefi, orada bulunanlardan gelir." dediğini hatırlatan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin kıymetinin de bugüne kadar milletin tüm kesimlerinden misafir ettiği güzel insanlardan geldiğini söyledi.

Erdoğan’ın öne çıkan açıklamaları şöyle:

"Her yıl TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri sahipleriyle burada buluşarak artık bir geleneği iyice yerleştirdiğimize inanıyorum. Bu yıl 66 bilim insanımız yaptıkları çığır açıcı çalışmalardan dolayı ödül alacaklar. 3 bilim insanımız da TÜBA Uluslararası Akademi Ödülü'nü alacak. Batı medeniyeti her ne kadar referans vermekten imtina etse de bilimde atılan seviyenin temelleri doğu medeniyetinde atıldı. Tarihe kısa bir yolculuk yaptığımızda batının karanlık çağını yaşadığı dönemde doğunun altın çağını yaşadığını görüyoruz. Çok sayıda bilim insanımız o dönemde tarih yazdı.

'Bilim, Türkiye'nin siyasi bağımsızlığının da teminatıdır'

Elbette sadece geçmişteki başarılarımızla iftihar ederek bir yere varamayız. Ama köprü kurmadan da yapamayız. Son 19 yılda yaptığımız yatırımlarla bilimin ve özgür düşüncenin hamisi olduk, olmaya da devam ediyoruz. İnovasyonun ve teknolojinin bel kemiği olan bilim, Türkiye'nin siyasi bağımsızlığının da teminatıdır. Biz sonu gelmeyecek bu fetih için yeni Fatih'ler yetiştirmenin derdindeyiz.

'Hedefimiz, dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmek'

Ülkelerin gücü artık yüksek teknolojideki etkinlikleriyle ölçülüyor. Savunma sanayinde geldiğimiz nokta da ortadadır. İhracatta yılık 221 milyar dolar rakamını yakaladık. Cari fazla vereceğimiz günler yakındır. Pusulamız katma değerli üretimdir. Rotamız yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve büyümedir. Sanayinin tüm sektörlerinde parmakla gösterilen ülkelerden biri olmak hedefiyle sürekli vites yükselterek yolumuza devam ediyoruz. Hedefimiz dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmektir."

"Daha birçok Aziz Sancar çıkacağının habercisi"

Cemil Meriç'in "Bilgi sonu gelmeyecek olan bir fetihtir." dediğini aktaran Erdoğan, "Biz, sonu gelmeyecek bu fetih için yeni fetihler, yeni fatihler yetiştirmenin derdindeyiz. Kabiliyetli evlatlarımız Türkiye'nin dört bir tarafındaki 'dene yap' teknoloji atölyelerinde kritik ve stratejik teknolojilere yönelik yeni nesil yöntemlerle eğitimler alıyor, sosyal etkinliklere katılıyorlar." diye konuştu.

Dünyanın en büyük uzay, havacılık ve teknoloji festivali TEKNOFEST'te yarışmalara katılan gençlerin gelecekte dünyayı değiştiren mucitler arasında yer alabilmek için yarıştığını, emek harcadığını belirten Erdoğan, "Şüphesiz bu yatırımlar, bu etkinlikler, bu atölyeler ülkemizden daha birçok Aziz Sancar çıkacağının habercisidir." dedi.

Erdoğan, Safahat'te Mehmet Akif Ersoy'un Asım'a seslenişini hatırlatarak "Biz de bilim insanlarımıza şöyle sesleniyoruz, o çocuklarla beraber gece gündüz didinin, giden 300 senelik ilmi sık elden edinin. Fen diyarında sızan namütenahi pınarı hem için hem getirin yurda o nafi suları." ifadelerini kullandı. (AA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.