Erdoğan, Demirtaş’ı hedef aldı, ‘Kürt değil’ dedi.

Erdoğan, Demirtaş’ı hedef aldı, ‘Kürt değil’ dedi.
Diyarbakır’daki mitingde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, giriş bölümünde HDP’yi ve Selahattin Demirtaş’ı hedef aldı.

TİGRİS HABER- Diyarbakır’daki mitingde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, giriş bölümünde HDP’yi ve Selahattin Demirtaş’ı hedef aldı. Erdoğan, Demirtaş için, “Edirne’deki zat Kürt değil, Kürtleri kullanıyor, sömürüyor” dedi.

İstasyon meydanında saat 14.20 sıralarında konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisini izlemeye gelenlerin açtığı Kürtçe pankartları telaffuz etti, “Biz Türküyle, Lazıyla, Abazasıyla, Çerkeziyle, biriz. Yaradılanı yaradan da ötürü severiz, ayırım yok, öyleyse hep birlikte bir olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Bizi bölmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz” Dedi.

Erdoğan, “Bir dönem kucaklaşmamızı engellediler. Biz her şeyden vazgeçeriz, Diyarbakırlı kardeşlerimizden vazgeçmeyiz” dedik, geldik, gittik. Bir kez daha Diyarbakırlı kardeşlerimizle kucaklaşıyoruz. Bu coşku çok önemli. 5 milyar 125 milyonu geçen 140 yatırımı bugün burada açıyoruz. Sur kültür festivalinin çok coşkulu geçtiğini biliyorum. Diyarbakır’ın rengi terör değildir, baskı zulüm acı değildir, üreten istihdam eden fabrikalardır. Sizlerle birlikte sergilediğimiz kardeşliktir Diyarbakır’ın rengi. Diyarbakır’ın rengi, Terör ve siyaset baronları değil, Asil insanlardır. Diyarbakır köklerinden koparmaya kimsenin gücü yetmeyecektir.” Dedi.

Erdoğan, ‘Diyarbakır’ın yaşadığı karanlık günler geride kaldı’ diyerek, Selahattin Demirtaş’a yönelik şöyle dedi; “ Edirne de yatan zat Kürt değil, Kürtleri kandırıyor, sömürüyor. Şimdi bir eşbaşkanları var, o da Kürt değil, o da Kürtleri kandırıyor, sömürüyor.”

E tipi hafıza ve Kültür merkezi oluyor

Cumhurbaşkanı, daha önce Diyarbakır cezaevini kültür merkezi sözünü verdiğini, o sözünü yerine getirdiğini ifade etti. Adalet bakanlığının cezaevini boşaltarak Kültür ve Turizm bakanlığına devrettiğini anlatan Erdoğan, “Cezaevi Kültür bakanlığına devrolmuştur. Restorasyon için projeler hazırlandı. Hem hafıza ve kültür merkezi olacak, kütüphanesi, sanat gösteri alanlarıyla hizmet verecek. E tipi cezaevi Hafıza ve kültür merkezi olarak organize edilecek” dedi. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum