Erdoğan: Diyarbakır'da tarihi bir süreç yaşanacak

Erdoğan: Diyarbakır'da tarihi bir süreç yaşanacak
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da Barzani ile yapacağı görüşmeye ilişkin, "Diyarbakır'da tarihi bir süreç yaşanacak" iddiasında bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Devlet Başkanı Haydar Aliyev ile ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, toplantı öncesi yapılan görüşmelerde Türkiye ile Azerbaycan ilişkilerinin ele alındığını söyledi. Diyarbakır'da Federal Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ile yapacağı görüşmeye de değinen Erdoğan, Diyarbakır'da tarihi bir sürecin yaşanacağını ileri sürdü. Erdoğan, program kapsamında toplu açılışların yanı sıra 300 aileyi evlendireceklerini belirterek, "Çözüm sürecine yönelik bir taçlandırma olmasını istedik. Gerek ilin ve bölgenin milletvekillerinin Sayın Barzani'nin davet edildiği bir şey olacak. Burada bir de İbrahim Tatlıses ve Şivan Perwer'i de bir araya getireceğiz. İbrahim Bey, büyük felaketten sonra ilk defa sanatını orada icra edecek ve Şivan ile düet yapacaklar. Bölgenin folklor gösterilerini orada izleyeceğiz. Aynı zamanda Sayın Barzani ile orada siyasi görüşmelerimiz olacak. Kısa bir süre önce Neçirvan Barzani ile de görüşmüştük. Etkinliklerde beraber olacağız ve Pazar günü Bismil ile Ergani ilçelerinde toplu açılışlarımız olacak. Hafta sonunu bakan ve milletvekillerinin büyük bir kısmı ile Diyarbakır ilimizde geçireceğiz" dedi. 

Erdoğan, temennilerinin "çözüm sürecine" yönelik olduğunu savunurken, ilerleyen günlerde de kendisinin Irak'a ziyaret gerçekleştireceğini söyledi. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.