Erdoğan: Emeklinin beklediği maaş artışını karşılayamıyoruz

Erdoğan: Emeklinin beklediği maaş artışını karşılayamıyoruz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşık 2,5 saat süren kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

TİGRİS HABER - Ocak ayında yapılan yüzde 49.25'lik emekli zammının ardından 16 milyonun üzerinde emekli vatandaş hükümete tepki gösterirken, iktidar en düşük emekli maaşını ise yalnızca 2 bin 500 lira artırarak 10 bin liraya çıkarmıştı.

31 Mart seçimleri öncesinde Erdoğan'ın emeklilerin tepkisine kayıtsız kalmayacağı ve ikramiye ile maaşlarda yeni bir artışa gideceğine yönelik beklentiler, kabine toplantısı sonrası yapılan açıklamalar ile son buldu.

Erdoğan, emekli maaşlarını kendi iktidarları döneminde çok iyi şartlara taşıdıklarını iddia ederek, mevcut maaşlarda bir artış yapmalarının bütçe nedeniyle mümkün olmadığını belirtti ve şu ifadeleri kullandı:

"Elbette yaşanan sıkıntıların farkındayız. Geçtiğimiz günlerde, emekli maaşlarına şu kadar zam yapacağız diyen muhalefetin ne kadar boş konuştuğunu örnekleriyle anlattım. Sözü edilen artışları, ülkenin tüm yatırımlarını durdursak, eğitim ve sağlık harcamalarının tamamını buraya aktarsak ve kamu çalışanlarına maaş vermesek bile karşılayamıyoruz.

Bu demek değil ki, emeklilerimizi ve çalışanlarımızı hayat pahalılığının pençesine terk edeceğiz.

Tam tersi, gelirlerimizi artırarak, kazançlarımızı yukarı çekerek çalışan ve emeklilerimizin gelirlerini artıracağız. Hiçbir insanımızı darda bırakmayacak, göz göre göre sıkıntı çekmesine müsaade etmeyeceğiz. Milletimizden bize güvenmesini, inanmaya devam etmesini ve destek ile dualarını üzerimizden çekmemelerini istirham ediyorum."

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.