Erdoğan: Gara'daki kardeşlerimizi kurtarmak istedik

Erdoğan: Gara'daki kardeşlerimizi kurtarmak istedik
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin dört il kongresinde konuşuyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

- Irak'ın kuzeyindeki terör yuvalarını dağıtmak için başlattığımız operasyon şehit edilen 13 kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bir kısmı bu teröristlerin ellerinde esirdi. O günden bugüne bu kardeşlerimizi bu terörist alçakların elinden kurtaracağız, hep bunun hesabını yaptık. Çok uğraştık. Artık bu operasyonları yapmak suretiyle bu kardeşlerimizi kurtaralım istedik. Adım atıldı ve 42 terörist gebertildi. Teröristler alçakça bir katliam yaptı. Meclis'e soruşturma önergesi verilecek, bu işin gerçeğini anlatacağız.

- Batı bundan anlar mı? İsterse anlasın, isterse anlamasın. İşte Amerika'nın yaptığı bir açıklama var, evlerine şenlik. Hani siz teröristlerin yanında durmuyordunuz? Hani siz PKK'nın YPG'nin yanında değildiniz? PYD'nin yanında değildiniz? Bal gibi arkasındasınız ve yanındasınız.

- Biz sizinle NATO'da berabersek, teröristlerin yanında yer almayacaksınız. Yer alacaksanız bizim yanımızda yer alacaksınız. Askerimizin karşısında duramayan terör örgütü, alçaklıkta sınır tanımıyor. Türk ordusunun önünde durabilecek ne bir terör örgütü ne de piyon güç vardır.

"Kimin nerede ne yaptığını biz gayet iyi biliyoruz"

- Parlamentoda uzantıları 'Ellerinde çakı bile yok' diyor. Bomba var, her türlü silah var ama çakı yok. Bay Kemal, kimin nerede ne yaptığını biz gayet iyi biliyoruz. Sen de bunları öğreneceksin. Bu sözüm yanına aldığın paydaşlarınla Ankara'dan İstanbul'a yürümeye benzemez. Kimlerle beraber olduğunu iyi öğreneceksin.

"İnfazdan sorumlusunuz"

- Bu masumların kanı terör örgütüne sahip çıkan, destek veren, sempati sergileyen herkesin eline bulaşmıştır. Terör örgütlerinin propaganda aygıtlarına dönüşen sosyal medya mecraları, hepiniz 13 silahsız masum insanın alçakça infazından sorumlusunuz.

- Ülkemizin en batısında ne varsa en doğusunda da aynı imkanlar var. Bugün İstanbul'da ne varsa Erzurum'da da, Van'da da onu görürsünüz. Vatan topraklarında ayrım yok.

"Salonlar lebaleb dolu"

- Salgının olduğu bir dönemde kongre yapıyoruz ve Rize'de salonlar lebaleb dolu.

- Terör örgütünün başını tamamen ezmek boynumuzun borcu. Teröristler güvendikleri dağlara birer birer kar yağdığını bilmelidir. 

- Terör örgütü PKK'nın içindeki kandırılmış tüm gençlere sesleniyorum, gelin bu kiralık katil ordusundan kurtulun. Türkiye Cumhuriyet, samimi pişmanlık göstererek kendisine gelen her vatandaşına şefkatle muamele etmektedir. Sizden önce gelenlere sorarsanız her şeyi öğreneceksiniz.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.