Erdoğan: NATO daha kararlı bir adım atmalıydı

Erdoğan: NATO daha kararlı bir adım atmalıydı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hz. Ali Camii’ndeki cuma namazının ardından yaptığı açıklamada, "Daha kararlı bir adımı NATO'nun atması gerekirdi." dedi.

TİGRİS HABER - "Şu anda Avrupa Birliği ve bunun yanında Batıcı bütün zihniyetler maalesef ciddi, kararlı bir duruş sergilemediler." diyen Erdoğan, "Bugüne kadar bol bol nasihat çeken Batı, şu anda da hala bu nasihatlerine devam ediyor. "(Ukrayna'daki Türk vatandaşları) Gerek Büyükelçiliğimiz gerek başkonsolosluklar her türlü adımı atmaya hazırlar" ifadesini kullandı.

NATO Devlet ve Hükümet Başkanları, Rusya'nın Ukrayna’da işgali kapsamındaki güvenlik durumunu görüşmek üzere bugün 17.00’de telekonferans yoluyla bir araya gelecek. Söz konusu görüşmeye ilişkin olarak gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, "Bizim bugüne kadar NATO'nun tavrıyla alakalı tavrımız çok net açıktı. Sıradan bir kınama cümbüşüne dönmemeli. Daha kararlı bir adım NATO'nun atması gerekirdi. Bu konuyla ilgili olarak genel sekreter Jens Stoltenberg'la yaptığımız görüşmelerimiz var. Bu görüşmelerde de NATO'nun tavrı konusunda belirlediğimiz tavrımızı onlara da iletmiştik. Bugünkü toplantıda da tüm liderlerin duruşunu görerek biz de duruşumuzu açıklayacağız" şeklinde konuştu.

Ukrayna'daki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının durumuyla ilgili de konuşan Erdoğan, "Bu konuyla ilgili Dışişleri Bakanlığımız açıklamayı yaptı. Gerek büyükelçiliğimiz gerek başkonsolosluklar her türlü adımı atmaya hazırlar. Tabii hava taşımacılığı noktasında şuanda durum pek güvenli değil. Onun için karadan güvenli bölgelerden taşıma işlemlerini gerek büyükelçiliğimiz gerek başkonsolosluklar yardımcı olmak suretiyle yapıyorlar. Bu konuda da oradaki vatandaşlarımızın büyükelçilik ve başkonsolosluğa müracaat etmeleri suretiyle iletişim kurmaları konusunda açıklamalarımızı yaptık” dedi. (AA)

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.