Erdoğan’dan bir kez daha seçim tarihi açıklaması

Erdoğan’dan bir kez daha seçim tarihi açıklaması
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bir kez daha seçim tarihiyle ilgili 14 Mayıs’ı işaret etti.

TİGRİS HABER - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, seçim takvimi tartışmalarına ilişkin, “Hukuk farklı bir şey. Şu anda seçimle ilgili yetkinin kimde olduğunu bilmeyecek kadar cahillerin eline kaldık. Cumhurbaşkanı'nın yetkileri bellidir. Şu anda Türkiye’de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dır. Cumhurbaşkanı kararnamesiyle 60 gün öncesinden bu işinin ilanını yapar, 60 gün sonra da YSK bu kronolojik yapıyı çalıştırır. 60 gün ne zaman bitiyorsa, seçim günüdür. Bunu da YSK takip eder. Şimdi bunlar işin farkında değil. 14 Mayıs'ı konuşmaya başladılar, bu da hayırlı bir adım" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, The Economist dergisine yönelik soruya ise, "Türkiye'nin kaderini İngiliz dergisi mi tayin ediyor? Benim milletim tayin ediyor. Benim milletim ne derse Türkiye'de o olur." yanıtını verdi.

Yunanistan'ın son dönemdeki adımlarına yönelik değerlendirmede bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Adaları silahlandırmak suretiyle gerek Lozan gerek diğer anlaşmalarla ilgili olarak bunlara ters adımlar atmaktadırlar. Miçotakis'in bu söylemleri, özellikle bölgenin kaderini belirlemeye yeterli değildir." dedi. (Haber Merkezi/AA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.