Erdoğan'dan Boğaziçi açıklaması: Bu işin içindekiler terörist

Erdoğan'dan Boğaziçi açıklaması: Bu işin içindekiler terörist
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki kayyum rektör protestolarıyla ilgili beklenen açıklamayı yaptı. Erdoğan, "Bu işin içinde olanlar terörist" ifadelerini kullandı.

TİGRİS HABER - Cuma namazının ardından konuşan  Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki kayyum rektör protestolarına ilişkin, "Ben öğrencilerle niye görüşeyim? Öğrenciler bu işin içinde değil. Bu işin içinde olanlar terörist. İstanbul İl Başkanı orada, o zaten bir DHKP-C militanıdır. Yine başka bir siyasi partinin yönetiminde olanlar oradalar. Yaptıkları yasalara uygun olarak buraya atanmış bir rektör vardır. Yasalar dışında atanmamıştır," dedi.

ABD'deki olaylar

Erdoğan, ABD'deki olaylara ilişkin: ' ''ABD'nin tarihinde olmamış bir vaka ile karşı karşıya kaldığını görüyoruz. Lafa geldiği zaman demokrasinin beşiği diye ifade edilen ABD'deki bu süreç tüm insalığı şok etmiştir. Özellikle Gezi Olayları'nda ABD'nin medyasında bir siyasinin ne gibi açıklamaları olmuştur, ne gibi tehditler olmuştur bakmak lazım. Bizim tavrımız çok açıkken ABD'nin tutumu çok farklıydı. Ama o zaman da işin başında demokratlar vardır. Demokratlar neyse Cumhuriyetçilerin de aynı olduğu gördük. Demokrasi tarihinin bir yüz karası olarak görüyoruz" ifadelerini kullandı.

“Çin'den 3 milyon geldi, 50 milyona çıkacak”

Aşı gündemine de değinen Erdoğan, "Bizim üç kaynağımız var; Çin, Almanya ve yerli. Çin'den 3 milyon geldi 50 milyona çıkacak. Bir o kadar da Almanya'dan gelecek. Bu hafta içinde de aşılarda belli bir takvim içerisinde Sağlık Bakanlığımız çalışmalarını sürdürecek," dedi.

"Hastanelerde odalar tahsis edilerek bu aşı uygulaması devam edecek. Hassasiyet göz önüne alınarak bu adımları atıyoruz," diyen Erdoğan, "Bazı çevrelerin aleyhte kampanyaları var. Benim milletim bu kampanyalara prim vermeyecektir. İnsanımızın sağlığı söz konusudur. Bilim insanlarımızın açıklamaları, tavırları ortadadır. Bizim buna saygı duymamız, inanmamız lazım. Yaşanan ölüm vakaları, hasta vakaları yaşandığında da 'Niçin ben bu aşıyı olmadım' diye söz hakkı kimsede olamaz. Doktorlarımız arasında hastalanan, ölenler oldu. Bütün tedbirleri alacağız, nitecesine de katlanacağız. Bu Covid vakası sıradan bir vaka değil. Asrın vebası. Bizim bir devlet başkanı olarak, bir iktidar olarak elimizden ne geliyorsa yapmaya mecburuz. Tüm insanlık, tüm ülkeler ne yapıyorsa biz de onu yapıyoruz" şeklinde konuştu.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.