Erdoğan’dan Yargıtay’a destek

Erdoğan’dan Yargıtay’a destek
Cumhurbaşkanı Erdoğan Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te düzenlenen 16. Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Zirvesi’nin dönüşünde, uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

TİGRİS HABER - Cumhurbaşkanı Erdoğan Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te düzenlenen 16. Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Zirvesi’nin dönüşünde, uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Anayasa Mahkemesi kararını tanımayan Yargıtay’a destek çıkan Erdoğan, AYM’yi suçlayıcı ifadeler kullandı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 16. Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Zirvesi için gittiği Özbekistan’dan döndü. Uçakta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Yargıtay ve Anayasa Mahkemesi arasında yaşanan krize ilişkin açıklamalarda da bulundu.

Yargıtay 3. Ceza Dairesinin AYM tarafından Can Atalay hakkındaki hak ihlali kararına uymayarak, hak ihlali kararı yönünde oy veren AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunulması hakkındaki soruyu yanıtlayan Erdoğan, “AYM birçok yanlışları arka arkaya yapar hâle geldi” dedi.

Meclis’in Can Atalay’ın milletvekilliğini düşürmemesine yönelik eleştirilerde bulunan Erdoğan, “Parlamentomuz bu konularda ağır hareket ediyor, birçok terörist parlamentoda dokunulmazlıkların kaldırılması süreci geciktiği için yurt dışına çıktılar” diye konuştu.

Özgür Özel’in CHP’nin yeni genel başkanı olmasına ilişkin gelen sorulara ise “Biz bay bay Kemal dedik. Dediğimiz oldu mu? Oldu. Bunların birbirinden farkı yok. Al birini vur ötekine. Sen de kaybedeceksin, öbürü de kaybedecek. Eğer bu parti Atatürk’ün partisiyse Atatürk’ün partisinde milli olmayan, yerli olmayan kimse barınamaz ve barınamayacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi başına kimi getirirse getirsin değişmez, değişemez.” Dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.