Erdoğan’ın imzasıyla üç kurumda yeni atamalar

Erdoğan’ın imzasıyla üç kurumda yeni atamalar
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasını taşıyan atama kararları, 31 Ağustos 2026 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı.

TİGRİS HABER - Kararlarla Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ile Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğünde yeni görevlendirmeler yapıldı.

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı atama kararlarına göre, Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanı Coşkun Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevine getirildi.

Yılmaz’ın ataması, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin ilgili maddeleri kapsamında gerçekleştirildi.

BTK’DE BAŞKAN VE KURUL ÜYELERİ DEĞİŞTİ

Atama kararları kapsamında Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu Başkanlığına Mehmet Koçyiğit getirildi.

BTK Kurul üyeliklerine ise Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, DHMİ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Enes Çakmak, Celalettin Dinçer ve Liman Pekker atandı.

Söz konusu görevlendirmelerin, 2813 sayılı Kanun ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin ilgili hükümleri doğrultusunda yapıldığı belirtildi.

DHMİ’NİN YENİ GENEL MÜDÜRÜ FATİH ÇAKMAK OLDU

Resmi Gazete’de yer alan bir diğer atama kararıyla DHMİ Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine Fatih Çakmak getirildi.

Daha önce DHMİ Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Çakmak, kurumun yeni Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

Fatih Çakmak’ın ataması, 233 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin ilgili maddeleri uyarınca gerçekleştirildi.

Böylece Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan son atama kararlarıyla birlikte Kültür ve Turizm Bakanlığı, BTK ve DHMİ’de üst düzey görev değişiklikleri yapılmış oldu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.