Eren'e tehdit, 'seçim provokasyonu'!

Eren'e tehdit, 'seçim provokasyonu'!
Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu, Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren'in ölümle tehdit edilmesinin, seçim süreciyle bağının olduğunu, bunu olası gerginlik ve provokatif girişimlerin işareti olarak değerlendirdi.

Salih Yeşil

TİGRİS HABER - Diyarbakır Kent Korumu ve Dayanışma Platformu bileşenleri tarafından sosyal medya hesabından kişisel verileri paylaşılan, çocukları ve eşinin fotoğrafı paylaşılarak ölümle tehdit edilen Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren'le destek verdi. Diyarbakır Barosu Tahir Elçi Konferans Salonu önünde katılımcılar adına ortak açıklamayı yapan DOGÜNKAD Yönetim Kurulu Başkanı Rojda Yılmaz, "Herkesin malumu olduğu üzere ülke olarak tarihi belirlenmiş bir seçim sürecine girmiş bulunmaktayız. Toplum olarak modern, çağdaş ve hukuk devletlerinde olması gereken demokrasi şölenini arzuluyorken maalesef geçmişte sıkça denenmiş olası gerginlik ve provokatif girişimlerin işaretlerine bugünlerde de tanıklık ediyoruz." dedi.

Eren ile aile bireyleri; kişisel verileri ve fotoğrafları paylaşılmak suretiyle sosyal medyada tehdit edilerek hedef gösterildiğini hatırlatan Yılmaz, "Böylesi önemli bir süreçte söz konusu tehditlerin yapıldığı hesaplarda, 1990’lı yılların karanlığına sebep paramiliter yapılar ile bu yapıları kuran kişilerin isim ve sembollerinin kullanılarak kentimize vermek istenin mesajın farkındayız. Ancak şunu bilmelidirler ki Diyarbakır kentinin provokasyon ve gerilimlere zemin olarak kullanılmasına asla müsaade etmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

2015'teki seçimlerinde yaşananlara atıf yapıldı

Geçmiş seçimlerde yaşananlara dikkati çeken Yılmaz, "5 Haziran 2015 tarihinde İstasyon Meydanı'nda gerçekleşen bombalı saldırı hala bu kentin hafızalarında tazeliğini koruyorken, 28 Kasım 2015 tarihinde 4 Ayaklı Minare önünde katledilen Baro Başkanımız Av. Tahir Elçi'nin yarasıdaha kapanmamışken, Nahit Eren ve aile bireylerine yönelik bu tehditlere tabi ki de sessiz kalmayacağız. Herkesin bildiği üzere, sosyal medya platformlarında yapılan en küçük eleştiriye bile tahammül edemeyen ve bu kişilerin tespiti için teknolojinin tüm imkanlarını kullandırtanların, bu tehditler karşısında suskun kalmasını kabul etmiyor ve sorumluluklarını yerine getirirken aynı özeni göstermeye davet ediyoruz." diye konuştu.

baro-destek-2.jpeg

'Gerekli tedbirler alınmalı'

"Bu tehditler karşısındaki suskunluğun ve yargının cezasızlık pratiğinin de birilerini cesaretlendirdiğini çok iyi bilmekteyiz."diyen Yılmaz, "Kaynağı ve adresleri belli olan bu kişilerin Diyarbakır kenti ve halkı üzerinden, ülkeyi ve tüm toplumu dizayn etme amacı taşıdığı endişesi içindeyiz. Kent Koruma ve Dayanışma Platformu bileşenlerinden olan Baromuzun Başkanı ve ailesine yönelik tehditleri kınıyor; tüm kentin Baromuzun yanında olduğunun bilinmesini istiyoruz. Bu suçun faillerinin tespiti ve yaşanacak tüm provokatif girişimlere karşı gereken tedbir ve önlemlerin alınmasının, başta yargı makamları olmak üzere kamu gücünü elinde bulunduranların sorumluluğu olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz." şeklinde konuştu.

'Sessiz kalmayacağız'

Açıklamanın sonunda dayanışma gösteren herkese teşekkürlerini ifade eden Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, şunları söyledi:

"Hepimizin istediği şey aslında huzur ortamı. Maalesef geçmişte de Diyarbakır Barosu bu tehditlere maruz kaldı, büyük bedeller de ödedi. Başımıza gelen her şeyi bilerek bu sorumlulukları üstlendik. Lakin aile bireylerimize kadar tehdit eden bu anlayış karşısında sesiz kalmayacağız. Diyarbakır Barosu Başkanı olarak, yargı mekanlarını bu karanlık odakların bir an önce tespit edilip, yargı önüne çıkarılmasını talep ediyorum. Bu konuda Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına yapmış olduğumuz başvurular var, bu konuda gerekli kişileri arama hakkında çalışmalarının olduğunu biliyorum. Zaman zaman Diyarbakır’da diğer sivil toplum örgütlerine yönelik de tehditlerin olduğunu biliyoruz. Cezasızlık bunlara güç veren bir olgu. Yargıdan bir an önce gereken hassasiyeti göstermelerini talep ediyoruz."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.