Ergani kayyumunun İmar Müdürü tutuklandı

Ergani kayyumunun İmar Müdürü tutuklandı
Diyarbakır’ın Ergani İlçe Belediyesi’nde İmar Müdürü olarak görev yapan K. D ile belediye personeli C. Ç, ‘imar işlemlerinde usulsüzlük’ yaptıkları iddiasıyla tutuklandı.

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ın Ergani İlçe Belediyesi’nde İmar Müdürü olarak görev yapan K. D ile belediyede mimar olarak çalışan C. Ç arasında geçtiğimiz günlerde tartışma çıktı. İlçe dışında yaşanan tartışmanın büyümesi üzerine olay yerine jandarma ekipleri çağrıldı. K.D  ve C. Ç’in birbirinden şikayetçi olması nedeniyle jandarma her iki belediye personelini gözaltına aldı. İfade işlemlerinin ardından K.D ve C. Ç serbest bırakıldı.

Jandarma gözaltına aldı

Jandarma ekipleri ifadeler doğrultusunda geçtiğimiz günlerde K. D ve C. Ç’in kaldığı eve giderek gözaltı işlemi yaptı. Jandarmada alınan ifadelerin ardından her iki belediye çalışanı nöbetçi mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme, ‘imar işlerinde usulsüzlük’ yapıldığı iddiası ile Müdür K. D ile belediyede mimar olarak çalışan C. Ç’ın tutuklanmalarına karar verdi. Her iki belediye personeli cezaevine gönderildi.

K. D Van’dan getirilmişti

Bu arada geçtiğimiz yıl Diyarbakır’ın Ergani İlçe Belediyesine kayyum olarak atanan Abdulselam Öztürk Yalova’dan getirdiği veri hazırlama memurunu Belediye Başkan Yardımcılığına, polis memurunu Özel Kalem müdürü yapmıştı. Kayyum Öztürk, Van Belediyesinden getirdiği  K. D’yi İmar Müdürlüğü görevine getirmiş, C. Ç adlı kişiyi ise mimar olarak işe almıştı. Yine Musa Burak Kaya adlı kişi de özel kalemde işe başlamıştı. (Haber Merkezi)

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum