ERKEKLERDE DOĞUM KONTROLÜ

ERKEKLERDE DOĞUM KONTROLÜ
 Özel Haber
Doğum kontrolü denince akla hep kadınların uygulayabileceği yöntemler gelir. Ancak erkeklerin de istenmeyen gebelikleri önlemek için kullanabilecekleri çeşitli yöntemler var. Bunların neler olduğunu, nasıl uygulandığını sizin için araştırdık.

Erkekler için doğum kontrol yöntemlerinden bazıları:

  • Geri çekme: Bu yöntem, cinsel ilişki sırasında erkeğin boşalmadan önce penisini vajinadan çekmesidir. Bu yöntem, doğru yapıldığında oldukça etkilidir, ancak yanlış yapıldığında gebelik riski yüksektir.
  • Kondom: Bu yöntem, erkeğin penisine takılan ve meninin vajinaya girmesini engelleyen bir kılıftır. Kondom, oldukça etkili bir doğum kontrol yöntemidir ve aynı zamanda cinsel yolla bulaşan hastalıklardan (CYBH) koruma sağlar.
  • Hormonal kontrasepsiyon: Bu yöntem, erkeklerin sperm üretimini azaltmak veya durdurmak için vücuda ekstra hormonlar verilerek doğurganlığı engellemeyi amaçlayan bir doğum kontrol yöntemidir. Hormonal kontrasepsiyon, oldukça etkili bir doğum kontrol yöntemidir ancak bazı yan etkileri de olabilir. Bu yöntemi kullanmadan önce mutlaka bir hekime başvurulmalı.
  • Vazektomi: Bu yöntem, erkeklerin sperm taşıyan kanallarını keserek veya bağlayarak spermlerin meniye karışmasını engelleyen cerrahi bir işlemdir. Vazektomi, oldukça etkili ve kalıcı bir doğum kontrol yöntemidir. Ancak vazektomi, cerrahi bir işlem olduğu için geri dönüşü yoktur.

Erkeklerde doğum kontrolü için hangi yöntemin en uygun olduğu, bireysel ihtiyaçlara ve tercihlere göre değişir. En sağlıklı yöntemi uygulamak için bir hekime başvurmak ve fikir almak önemli.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.