Erzurum’da faytoncu eylemi: 9 gözaltı

Erzurum’da faytoncu eylemi: 9 gözaltı
Erzurum'da faaliyetleri yasaklandığı için kentin işlek caddesini trafiğe kapatıp eylem yapan faytonculardan 9 kişi gözaltına alındı.

TİGRİS HABER - Erzurum Büyükşehir Belediyesi, çevreye rahatsızlık verdikleri ve trafiği tehlikeye soktukları gerekçesiyle vatandaşları gezdiren faytonculara faaliyetlerini durdurmaları için tebligat gönderdi.

Tebligat üzerine Cumhuriyet Caddesi'ne gelen nöbetçi emniyet amiri, buradaki 2 faytoncudan faaliyetlerini durdurmalarını istedi. Buna tepki gösteren faytoncular, kentin en işlek caddesini trafiğe kapatma eylemi gerçekleştirdi.

Faytoncuların yol kesme eylemi üzerine yunus timleri, çevik kuvvet ve farklı birimlerdeki ekipler olay yerine yönlendirildi.

Kısa süreli gerginliğin ardından faytonculardan 1'i çocuk 9 kişi gözaltına alındı. 2 fayton ile 4 at işlemler için ilk olarak Gürcükapı Polis Merkezi Amirliği'ne, daha sonra da Erzurum Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne götürüldü.

Eylem sırasında yaralanan bir kişi ise ilk müdahalesinin ardından Erzurum Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor. (AA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.