Eş Başkanlar vatandaşların sorunlarını dinledi

Eş Başkanlar vatandaşların sorunlarını dinledi
Kayapınar Belediyesi Eş Başkanları Keziban Yılmaz ile Davut Kesen, Nazım Hikmet Caddesi üzerinde bulunan esnaf, site ve parklara giderek vatandaşların sorunlarını dinledi.

Kayyum tahribatının en fazla yaşandığı Belediyelerden biri olan Kayapınar Belediyesi’nde çalışmalar normale dönmeye başladı. Belediye Eş Başkanları bir yandan tahribatın izlerini siliyor diğer yandan vatandaşlarla bir araya gelerek sorunlarını dinliyor. Eş Başkanlar Yılmaz ile Kesen bu kapsamda Fırat Mahallesi Nazım Hikmet Caddesi üzerinde bulunan esnaf, site ve parkta oturan vatandaşları ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Ulaşım ve temizlik

Fırat Mahallesinde bulunan parklara giden Eş Başkanlar burada oturan vatandaşlarla tokalaşarak sorunlarını dinledi. Ziyaretten dolayı Eş Başkanlara teşekkür eden vatandaşlar, Kayapınar İlçesi’nin Türkiye’nin birçok İlinden daha modern olduğunu belirterek, ulaşım ve temizlik konusunda taleplerini dile getirdi.

keziban-yilmaz-(5).jpeg

Şimdi çalışma zamanı

Eş Başkan Yılmaz ise, ilk aylarda temizlik konusunda ciddi sıkıntılar yaşadıklarını ancak sorunların çözümü için ciddi bir çalışma yürüttüklerini belirterek, “Bildiğiniz gibi bir enkaz devir aldık. Ancak bizler bunun arkasına sığınıp yerimizde oturmadık.  Göreve gelir gelmez ciddi bir çalışma içerisine giderek israfı önledik. Belediyelerimizde kayyumların ne tür işlemler yürüttüğüne hepimiz şahit olduk. Şimdi bunları giderme ve çalışma zamanı. İlçemizin tüm sorunlarını sizlerin de desteği ile çözmeyi planlıyoruz. Bu konuda sizlerin görüş ve önerileri bizler için çok değerli ve kıymetlidir” dedi.

keziban-yilmaz-(1).jpeg

Belediyeye ait arsa yeşil alan olsun

Eş Başkanlar daha sonra Nazım Hikmet Caddesi üzerinde bulunan Alınak-Kutay Paladyum sitesinde oturan vatandaşlarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Site sakinleri, cadde üzerinde bulunan ve Belediyeye ait olan alanda yeşillendirme çalışması yapılmasını, yaya geçidi ve çöp araçlarındaki su sızıntılarının önüne geçilmesini talep etti. Site sakinleri ayrıca onlarca sitenin bulunduğu bölgede semt pazarı sıkıntısının yaşandığını belirterek, çevreye yakın bir yere semt pazarı ile ilgili çalışma yapılmasını istedi.

keziban-yilmaz-(4).jpeg

Semt pazarları için komisyon kuruldu

Sorunları not ettiklerini belirten Eş Başkan Davut Kesen, “Daha önce bu sorunların çözümü için site yönetimi ile bir araya gelmiştik. Belediyemize ait olan yerin çöp sahasına dönüştürülmesine izin vermeyeceğiz. Bu alanla ilgili en kısa sürede çalışmalara başlanacak. Yaya geçidi ile ilgili cadde Büyükşehir’in sorumluluk sahasında ama talebi ileteceğiz. Çöp araçlarımızla ilgili de evet bir takım sıkıntılar var ancak bunların çözümü için yeni araçlar alacağız. En kısa sürede bu eksikliklerimizi gidereceğiz. Semt pazarı ile ilgili ise bir komisyon kurduk. Bu komisyon çalışmalarını sürdürüyor” dedi.

Eş Başkanlar ilgili ile karşılandı

keziban-yilmaz-(3).jpeg

Vatandaşın taleplerini dinleyen Eş Başkanlar Yılmaz ile Kesen daha sonra Alınak Kutay sakinleriyle bir araya gelerek sohbet etti. Site sakinleri, sorunlarıyla ilgilenen Eş Başkanlara teşekkür etti.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.