Eşbaşkanlar: Engelliler Daire Başkanlığı kuracağız

Eşbaşkanlar: Engelliler Daire Başkanlığı kuracağız
Engelsiz Bileşenler Federasyonu Başkanı ve üyelerini kabul eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak, engelli yurttaşların sorunlarına dikkat çekerek, Engelliler Daire Başkanlığı’nı kuracaklarını açıkladı.

Engelsiz Bileşenler Federasyonu Başkanı Abdülmecit Yılmaz ile yönetici ve üyeleri, 10-16 Mayıs Engelliler ve Farkındalık Haftası etkinlikleri kapsamında Dağkapı’dan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne kadar yürüyüş düzenledi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, federasyon başkanı ve üyelerini, belediyenin hizmet binası önünde karşıladı. Eş Başkanlar ve federasyon üyeleri, daha sonra belediye binası bahçesine geçti.

Belediye bahçesindeki buluşmada konuşan Eş Başkan Bucak, engellilerin sorunları ve çözüm önerilerinin başta yerel yönetimler olmak üzere ülkenin gündeminde yer teşkil etmesi gerektiğini belirterek, uzun yıllardır bu alanda engelli şube müdürlükleri ve birimleri ile mücadele veren, uygulamalar yürüten, çözüm önerileri geliştiren bir yerel yönetim anlayışları olduğunu söyledi.

6 aylık stratejik plan hazırlanacak
Yeniden 5 yılı beraber inşa ederken 6 aylık stratejik plan hazırlayacaklarını ifade eden Bucak, seçimden önce verdikleri sözleri tutacaklarını kaydetti. Bucak, konuşmasına şöyle devam etti:

"6 aylık stratejik planda ilçe belediyelerimizde engelli şube müdürlükleri ve Büyükşehir Belediyesinde Engelliler Daire Başkanlığı’nın kurulması yer alacak. Kendi özgün bütçesi ile Engelliler Daire Başkanlığı ve şubelerini kuracağımızı hepinize duyurmak istiyoruz. Hepimize hayırlı uğurlu olmasını istiyoruz."

"Katılımcı bir anlayışla yürüteceğiz"
Engelliler Daire Başkanlığı’nın kurulma sürecini katılımcı bir anlayışla yürüteceklerini kaydeden Eş Başkan Bucak, “2 haftadır ziyaretler kapsamında tüm işitsel, görme, bedensel ve zihinsel engelli arkadaşlarımızın dernek ve yapıları, oluşumları ile bir araya geldik. Henüz bir araya gelmediklerimiz var ise de onlarla önümüzdeki süreçte Engelliler Daire Başkanlığını kurarken ‘nasıl bir yol haritası izleyeceğiz, önceliklerimiz, amaçlarımız’ konusunda konuşmak istiyoruz" dedi.

"Bütünlüklü yerel siyasete ihtiyaç var"
Diyarbakır’da kaldırımlar, toplu ulaşım ve daha pek çok engeli ortadan kaldıracak bütünlüklü bakması gereken bir yerel siyasete ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Bucak, “Biz de bu yerel politikayı, yerel siyaseti, buradan sizlerle birlikte daha da erişilebilir, daha konforlu, daha hakkaniyetli, eşit, adil bir yapıya kavuşturmak istiyoruz" diye konuştu.

"Engelli kotasının takipçisi olacağız"
Diyarbakır’da istihdam olanaklarını artırmak ve belediyelerin tamamında engelli kotasının uygulanabilmesinin takipçisi olacaklarını belirten Bucak, şöyle konuştu: “Farkındalık çalışmaları, eğitimler, politikalar, kamudaki zihniyet değişimi gibi çalışmaların takipçisi, uygulayıcısı olacağız ve engellilerin yaşam hakkını, yaşamlarını sürdürebilme hakkını, istihdam hakkını sonuna kadar savunacağız. Bugün hepimizin burada olması bizim için çok anlamlıdır. Bugün yaptığınız açıklamanın içeriğinin tamamıyla hayat bulacağına inancımız tam. Hep birlikte el ele verirsek, güç birliği yapabilirsek; değişim dönüşüm bizlerle olacak."

Yılmaz: Birçok çalışmaya imza atacağız
Engelsiz Bileşenler Federasyonu Başkanı Abdülmecit Yılmaz ise, Eş Başkanlara teşekkür ederek, kurulacak Engelliler Daire Başkanlığı bünyesinde birçok çalışmaya imza atacaklarını ifade etti. Talepleriyle ilgili Eş Başkanlara rapor sunduklarını kaydeden Yılmaz, “Engellilere tahsis edilen kadroların dışında, kadro oranlarını yükselterek Türkiye'de örnek belediyecilik sergileyebileceğimizi düşünüyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Bismil Bedensel Engelliler Derneği yöneticileri, Eş Başkanlara plaket takdim etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.