Eski AKP’li CHP il Başkanından zehir zemberek sözler: Maskeleri düştü!

Eski AKP’li CHP il Başkanından zehir zemberek sözler: Maskeleri düştü!
AK Parti'den ayrılarak CHP Diyarbakır İl Başkanı olan Abdullah Atik, eski partisinin MHP ile Cumhur İttifakını kurmasıyla "faşizan" bir tavır aldığını, "maskesinin" düştüğünü belirtti.

Salih Yeşil

TİGRİS HABER - AK Parti'den ayrılarak CHP Diyarbakır İl Başkanı olan Abdullah Atik, eski partisinin MHP ile Cumhur İttifakını kurmasıyla "faşizan" bir tavır aldığını, "maskesinin" düştüğünü belirtti. Atik, eski arkadaşlarının ise kendisine "Biz şimdi gelemiyoruz. Ama bizim kalbimiz yüreğimiz, her şeyimiz sizinle. Bizden daha fazla çalışın" dediğini söyledi.

AK Parti içinde 10 yıl siyaset yaptıktan sonra CHP’ye katılan, bir süre önce de yapılan kongrede Diyarbakır İl Başkanlığına seçilen Abdullah Atik, AK Parti'den ayrılma sürecine değinerek hem söylemleri hem de uygulamaları nedeniyle AK Parti'ye 2 dönem inandığını ve orada siyaseti sürdürdüğünü ifade etti.

Daha sonraki süreçte özellikle AK Parti'nin MHP ile birlikte Cumhur İttifakı'nı kurması, söylemleri ve uygulamalarındaki değişimle farklı bir yapıya dönüştüğünü söyleyen Atik, "Demokrasi, özgürlükler, Kürt meselesi açıklamalarıyla bizi inandırdılar. Ama MHP ile birleştikten sonra yani Cumhur İttifakı'nı kurduktan sonra maskeleri düştü, zihniyetleri ortaya çıktı. Baktık ki yanılmışız. Diyarbakır İstasyon Meydanı'ndaki işte 'Kürt meselesi benim meselemdir.' sözleri, 'Milliyetçiliği ayaklarımın altına aldım.' sözleri vardı. Çok güzel sloganları, söylemleri vardı. Ama bu sadece söylemde kaldı. Ki bu söylemlerinin hemen ardından ki bizim özlemle beklediğimiz bir Kürt liderinin oğlu Mesut Berzani'yle Diyarbakır'da görüşmesi, hepimizin sevdiği önemli bir Kürt ozanı Şivan Perver'i çağırması, bu adımlar bizi AKP'ye inandırdı. İnandırdığı için de biz canla başla çalıştık. Bu meselenin (Kürt meselesi) kendilerinin çözeceğine inandık. Ama sonrasında maskeleri düştü yanıldığımızı gördük. AK Parti'nin Kürt meselesine bakış açısının, HDP'ye bakış açısının farklılaştığını gördük. Öcalan'ın mektubunu meydanlarda okuttular, HDP ile çok ılımlı bir süreç yürüttüler. Biz barışı bunların (AK Parti) getireceğine inandık. MHP'yle birlikte Cumhur İttifakı oluştuktan sonra bunlar faşizan, kendisinden başka hiç kimseyi tanımayan varsa yoksa AKP, MHP, milliyetçilik, Türkçülükten ibaret. Bunun için yollarımı ayırmanın birinci sebebi bu. Dün söylediğini bugün inkâr ettiğini gördük. Yalancılık, inkar. Milleti yalanlarla kandırdılar, güzel vaatler verdiler. Oylarını aldılar. Hep kendilerini mağdur göstererek iktidara geldiler." diye konuştu.

'Ülkeyi mafyalaştırdılar'

AK Parti'nin ekonomi yönetimi ve suç örgütleri liderleriyle tartışma yaratan "yakın" durma görüntüsü üzerinden eleştiren Atik, "Ekonominin kötü gittiğini, kendisinin de çiftçi olduğunu artık çiftçilik yapamayacak hale geldiğini vurgulayan Atik, "İnsanlar açlıkla pençeleşiyor. Ülkeyi bu duruma getirdiler. Ülkeyi mafyalaştırdılar. Sedat Peker gibi kendini bilmez, haddini bilmez bir mafya, çete mensubu AKP için miting yapıyor. İnsanları topluyor, konuşuyor. İşte 'Oyunuzu AKP'ye verin.' diye oy istiyor. Bir (Alaattin) Çakıcı çetesi, hiçbir şeydir. Ama bunları var eden bu iktidardır. Daha önce ceza aldığı davada, mahkemeleri tanımadığını söyledi. Bu çete içeri giriyor, buna özel af çıkarılıyor. Cumhur İttifakı'nın küçük ortağı, Devlet Bahçeli gidip bunu karşılıyor. 'Benim arkadaşım, dostum.' diyor. Bunlar yeterli sebep değil mi? Bunlara inanmak körlük değil mi?" ifadelerini kullandı.

'AKP'de herkes gününü bekliyor'

AK Parti'deki eski yol arkadaşlarının da durumdan rahatsız olduğunu dile getiren Atik, "Arkadaşlarımızın hepsi durumun farkında. Ama ellerini kaptırmışlar. Bazıları çıkamıyor. O partiyle artık suç ortağı olmuşlar, bazıları bundan dolayı çıkamıyor. Ethem Sancak örneğin. Oradan kaçtı, Doğu Perinçek'e sığındı. Yarın öbür gün bir şey olursa 'Beni koru, kolla' diye. Çünkü her şeyi yolsuzluk. Çünkü tüm serveti AKP'nin ona sağladığı yolsuzluklar sayesinde. Bunun gibi binlerce iş adamı var. Herkes olayın farkında. AKP'deki dürüst arkadaşlarımız var. Herkes gününü bekliyor. Diyorlar ki 'Biz şimdi gelemiyoruz. Ama bizim kalbimi yüreğimiz, her şeyimiz sizinle. Bizden daha fazla çalışın.' diyen arkadaşlarımız vardır. Bunlar şu anda AKP'de görev yapan arkadaşlarımız. AKP'nin atadığı kurum müdürlerin birçoğu, şu anda bütün işimizi çok rahatlıkla yapıyorlar. Çünkü iktidara aday en güçlü parti CHP'dir. Bunun için biz geleceğiz, biz düzelteceğiz, biz ülkeye demokrasiyi, özgürlüğü, kardeşliği, ötekileştirmeyen düşünceyi getireceğiz." şeklinde konuştu.

'HDP'nin oyu 7 milyon olacak, bir teki bile bunlara oy vermez'

HDP'nin üzerinden partisinin eleştirilmesine tepki gösteren Atik, Anayasa değişikliği görüşmeleri nedeniyle AKP ve HDP arasında yapılan görüşmeyi işaret ederek, "HDP çok iyi örgütlenmiş, örgütlenmesini çok güzel yapan bir siyasi partidir. Seçmeni de çok bilinçli bir seçmendir. Yani HDP'ye oy veren seçmen çok bilinçli bir seçmendir. HDP yasal bir partidir. İşte dün gidip HDP ile oturdular. Ama inancınız olsun, tek bir HDP'li bunlara oy vermez, tek bir tane bile. İşte oyları 6 milyondu, şimdi 7 milyon civarında bir oyları olacak. Bu 7 milyondan tek bir oyun bunlara gitmeyeceğini bildikleri için arayışlara giriyorlar. Sen gidip oturunca suç olmuyor, biz oturunca mı suç oluyor? Eğer HDP bir suç işlemişse, buyurun, hükümet sizde, güç sizde, anayasa sizde, mahkemeler sizde, hepsi sizde. Bunların işlediği bir suç yok. Eyleme dönüşmüş tek bir suç yok. Şimdi Selahattin ne diye içerde kardeşim?" diye sordu.

'Her partiden bize geliyorlar'

Herkese kapıların açık olduğunu dile getiren Atik, "Bize HDP'li de HÜDA PAR'lı, MHP'li de geliyor. Bize herkes geliyor. Biz herkesle barışığız, biz kimseyi ötekileştirmiyoruz. Bizim yerelde masamız sadece 6'lı masa değil, 100'lü masadır. Herkes geliyor. Vatandaş umudun bizde olduğunu, çarenin bizde olduğunu biliyor. Selametin bizden geleceğine inanıyor. Demokrasinin, özgürlüklerin, hak ve adaletin geleceğini CHP'de gördükleri için her kesimden, partiden geliyorlar." diye kaydetti.

'Dini siyasete alet etmek münafıklıktır'

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yasal düzenleme ile başörtüsünün yasal olarak tüm kurumlarda serbest olması teklifinin ardından AK Parti'nin bu konuda anayasal düzenleme çalışması başlatmasına değinen Atik, AK Parti'nin bu adımla kendi yapmak istediği değişiklikleri de bu düzenleme üzerinden anayasaya eklemek istediğine dikkati çekti. Bunun bir oyun olduğunu belirten Atik, şunları söyledi:

"Bu oyunlar bayatladı. Vatandaş o kadar bilinçli ki 20 senedir bunları gördü, tanıdı. Zaten ipler senin elindeydi düzeltseydin. Biz inançlarıyla herkesin istediği gibi yaşamasını isteriz. Renklerden, inançlardan korkan bir siyasi parti olmayacağız. Yeter ki bu ülkede silahlar sussun, insanlar ölmesin. İnsanlar düşünce suçundan dolayı cezaevine girmesin. Bizim hedefimiz budur. Ben inançlı bir insanım, 5 vakit namazımı kılan bir insanım. Cem evine, kiliseye giden arkadaşlarımıza da saygı duyarız. 'Bu bizdendir, bu bizden değildir' diye ayırmak, dini siyaset alet etmek münafıklıktır. Din ayrıdır, siyaset ayrıdır."

'Daha önce HDP’nin gördüğü ilgiyi şimdi biz görüyoruz'

Seçim çalışmalarını 5 ayrı ekiple sürdüklerini dile getiren Atik, sözlerini, "Çalışmalarımızda HDP'nin daha önce gördüğü coşkuyu şimdi biz görüyoruz. Kadın, genç ve rûspi dediğimiz çalışma gruplarımız var. Rûspi grubumuz daha çok kırsal mahallelerde çalışma yürütüyor. Gençlerimiz mahallelerde, kadınlar ise ev ziyaretleri şeklinde çalışma yürütüyor. Çalışmalarımızda insanlar umutlarının bizde olduğunu söylüyor. Diyarbakır'da çalmadık kapı bırakmayacağız. Hedefimiz iktidardır, iktidara geleceğiz ve sorunları çözeceğiz." diye noktaladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum