Eski Bakandan Şehir Hastanesi müjdesi

Eski Bakandan Şehir Hastanesi müjdesi
Eski Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Mehdi Eker, 2022 yılının ilk müjdesini verdi. Eker, son dönemlerde kentteki sorunların çözümüne yönelik sarf ettiği çalışmalar dikkat çekiyor.

TİGRİS HABER - Ankara-Diyarbakır hattında kamu ve bürokrasinin tüm imkanlarını Diyarbakır’a seferber ederek, başta sağlık olmak üzere turizm, kültürel, sosyal projelerin hayata geçirilmesinde öncülük eden Eker’in, 2021 yılında müjde olarak verdiği Diyarbakır Şehir Hastanelerinin önce lansman toplantısı, ardından temel atma töreni yapılacak.

İşte, Şehir Hastanelerinin detayı;

2022 yılının ilk müjdesi

Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğünce yürütülmekte olan Diyarbakır Şehir Hastanesi (1000 Yataklı, 1580 Yatak Kapasiteli) yatırımı 1 milyar 290 milyon 108 bin liraya mal olacak.  438 bin metrekare alan üzerine kurulacak Diyarbakır Şehir Hastanesi, 260 bin metrekare kapalı alan, 50 bin 444 metrekare bina oturum alanından oluşuyor.

Hastanenin teknik detayları belli oldu

37 ameliyathane, 201 yataklı Erişkin Yoğun Bakım, 50 yataklı Yeni Doğan Yoğun Bakım, 30 yataklı Çocuk Yoğun Bakım, 30 yataklı Koroner Yoğun Bakım ve Kalp Damar Cerrahisi Yoğun Bakım, 5 yataklı Yanık Yoğun Bakım, 10 yataklı Acil Servis yoğun bakım, Bir adet Onkoloji Merkezi, Ayaktan tedavi görecek hastalar için 8 yataklı Kemoterapi servisi ve 48 koltuklu Kemoterapi odası ile bir hastanede olması gereken tüm servis, poliklinik hizmeti ile modern cihazların tümü yer alıyor.

Tam teşekkülle hastane olarak hizmet verecek

Şehir Hastanesinde 638 servis yatağı, 326 yoğun bakım yatağı, 23 palyatif hasta yatağı, 13 mahkum yatağı, 250 poliklinik odası yer alacaktır. Yataklı klinik oda sayısı 590 olan hastanedeki yatakların 542 tanesi tek yataklı, 48 tanesi çift yataklı olacaktır.

Genel Hastane olarak vatandaşlarımıza hizmet verecek olan hastanede tüm branşlarda poliklinik hizmeti ile beraber gerekli tüm tıbbi hizmetler sunulacaktır. Şehir Hastanesi’nin yatak sayıları ve diğer birimleri şöyle:

Yatak Sayısı: 638

Poliklinik Sayısı: 250

Ameliyathane Salon Sayısı: 37

Yoğun Bakım Sayısı (Yeni Doğan, Yetişkin ve Çocuk Dâhil): 326

Diyaliz Yatak Sayısı 41

Yanık Merkezi Yatak Sayısı: 12

Psikyatri Yatak Sayısı: 10

İnme merkezi oda sayısı: 15

Hiperbarik Oksijen Ünitesi koltuk sayısı: 12

Acil Poliklinik Oda Sayısı: 15

Toplam Acil Müşahede Sayısı: 60

Triyaj Odası: 8

CPR Sayısı: 5

Palyatif Yatak Sayısı: 23

Mahkûm Yatak Sayısı: 13

Bölge ve Diyarbakır’da yüz binlerce vatandaşa sağlık hizmeti verecek Hastanelerin önümüzdeki günlerde lansman toplantısının yapılacağı hemen ardından Temel atma töreni yapılacağı öğrenildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum