Eski Baro Başkanı Gümüş’e 7 yıl 6 ay hapis

Eski Baro Başkanı Gümüş’e 7 yıl 6 ay hapis
Demokratik Toplum Kongresi (DTK) dosyası nedeniyle “örgüt üyesi olmak” suçlamasıyla yargılanan Diyarbakır eski Baro Başkanı Fethi Gümüş’e 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Salih Yeşil

TİGRİS HABER - DTK’ya yönelik soruşturmada, DTK Meclis üyesi olduğu ve DTK toplantılarına katıldığı iddiası nedeniyle hakkında “örgüt üyesi olmak” suçlamasıyla dava açılan Diyarbakır eski Baro Başkanı Fethi Gümüş’e 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Diyarbakır Bölge Adliyesi tarafından verilen 7 yıl 6 ay hapis cezasının eksik inceleme nedeniyle bozulmasının ardından Diyarbakır 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden görülen davanın karar duruşmasına, Cumhuriyet Savcısı, bir önceki celsede ceza istemiyle verdiği mütalaasını tekrarladı.

Hakkındaki suç isnadına yönelik iddialara karşı savunma yapan Gümüş, kendisinin DTK’nın toplantılarına katılmadığını ve DTK üyesi olmadığını söyledi. DTK’nin legal bir yapı olduğunu, faaliyetlerini sürdürdüğünü, DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk’ün milletvekili seçildiğini belirterek, kendisinin ise DTK’dan dolayı “illegal örgüt üyesi olmakla” suçlanmasına yönelik çelişkiye değindi. DTK’ya yönelik aramada 480 kişilik isim listesinin bulunduğunu bunlara yönelik başlatılan soruşturma ve yargılama sürecinin devam ettiğini, bu listede DTK üyesi ya da yöneticisi olduğuna dair hiçbir şekilde isminin geçmediğini belirten Gümüş, savcının mütalaasında buna değinmemesini ve dosya kapsamına almamasını eleştirdi. Gizli tanık Mercek’in verdiği ifadelere işaret eden Gümüş, dosya kapsamında, mahkemenin emniyetten Mercek’i sorduğunu ve emniyetin “öyle bir gizli tanık bulunmadığına” yönelik yanıtına işaret etti. Gümüş, istinaf mahkemesinin kendisine verilen 7 yıl 6 ay hapis cezasını bozma ilamında, eylemlere katılıp katılmadığının araştırılmasını istediği, yapılan araştırmada kendisinin herhangi bir eylem ve etkinliğe katılmadığının belgelendiğini aktardı.

Bozma ilamı öncesi ve sonrasında dosya kapsamında ortaya çıkan tüm gelişmelerin kendisinin lehine olduğunu vurgulayan Gümüş, beraat talebinde bulundu.

Gümüş ve avukatlığını üstlenen eski baro başkanları Ahmet Özmen, Cihan Aydın, Abdullah Cager ile Sidar Gümüş de ortaya çıkan gelişmelerin müvekkilerinin lehine olduğuna işaret ederek, müvekkillerinin istinaf mahkemesinin bozma ilamının dikkate alınarak beratine karar verilmesini istedi.

Mahkeme, Gümüş’e “örgüt üyesi olmak” suçlamasıyla 7 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum