Eski Baro Başkanından kadın adaya jest

Eski Baro Başkanından kadın adaya jest
Diyarbakır Eski Baro Başkanı Avukat Cihan Aydın, Anayasa Mahkemesi üyeliği için yapmış olduğu aday adaylık başvurusundan kadın örgütlerinden gelen çağrı üzerine, Av. Zülal Erdoğan Bilal lehine feragat ettiğini açıkladı.

TİGRİS HABER - Anayasa Mahkemesi üyeliği için yapmış olduğu aday adaylık başvurusundan feragat ettiğini bildiren Aydın tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bilindiği üzere Anayasa Mahkemesi'ne avukatlar arasından seçilen üyenin yaş haddinden emekliye ayrılması nedeniyle yerine yeni bir üye seçilmesi konusunda TBB'nin seçim takvimini açıklamasından sonra aday adaylığı başvuruları yapılmıştır. Ben de bu görevi layıkıyla yapacağıma olan inançla aday adaylığı için başvuruda bulundum. Seçim takviminin açıklanmasından sonra Barolarımızın Kadın Merkezleri ve Türkiye'de faaliyet yürüten çok sayıda kadın kurumu, Mahkeme üyelerinin tamamının erkeklerden oluşması nedeniyle yüksek yargıda kadın temsiliyetinin sağlanması konusundaki taleplerini çeşitli yollarla kamuoyuna duyurmuşlardır.

“Elimden gelen her türlü çabayı göstermeye çalıştım”

Türkiye'de son dönemlerde kadın kazanımlarına karşı yükselen nefret ile iş yaşamında, siyasette, sivil toplum çalışmalarının karar mekanizmalarının kadınların taleplerinin ikincilleştildiğine ve yaşamın her alanında bir geriye gidişe tanıklık etmekteyiz. Gerek meslek yaşamımda, gerek özel yaşamımda ve gerekse de baro başkanlığı yaptığım dönemde kadın temsiliyeti ve kadınların örgütlenmeleri, eşit bir şekilde yaşama katılmaları konusunda elimden gelen her türlü çabayı göstermeye çalıştım.

“Avukat Zülal Erdoğan Bilal lehine feragat ediyorum”

Bu düşünceden hareketle ve kadın örgütlerinden gelen talebi de dikkate alarak: 15 Ocak 2022 tarihinde yapılacak olan Anayasa Mahkemesi aday adaylığı seçimine dair başvurumdan. Baromuz üyesi meslektaşım Avukat Zülal Erdoğan Bilal lehine feragat ediyorum. Bu görevi en iyi şekilde yapacağından hiçbir kuşku duymadığım meslektaşım Zülal Erdoğan Bilal’e başarılar diliyor, öncelikle Bölge Baro Başkanlarımız olmak üzere, bu seçimde oy kullanacak tüm Baro Başkanı meslektaşlarımı da en güçlü şekilde kadın adaylara destek vermeye davet ediyorum.”

En yüksek oyu alan 3 adayın ismi Meclis’e gidecek

Anayasa Mahkemesi üyeliği için Diyarbakır’da yaklaşık 31 yıldır avukatlık yapan Zülal Erdoğan başvuruda bulunmuştu. AYM üyeliği için yapılan başvurular Türkiye Barolar Birliği tarafından değerlendirilecek. Listeler kesinleştikten sonra 15 Ocak’ta Türkiye’deki tüm baro başkanları, oy kullanarak adayları belirleyecek. En yüksek oyu alan 3 adayın ismi Meclis’e gidecek. Meclis’te yapılacak oylamada AYM üyeleri belli olacak. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.