"Eskitilmiş Kılıç" Siirt'te sahnelenecek

"Eskitilmiş Kılıç" Siirt'te sahnelenecek
Osmanlı padişahlarından Sultan Abdülhamid Han döneminde cereyan eden ve tarihe mal olmuş bazı siyasi gelişmelerin perde arkasının işlendiği "Eskitilmiş Kılıç" adlı tiyatro oyunu, Siirt'te sahnelenecek.

SİİRT - Osmanlı padişahlarından Sultan Abdülhamid Han döneminde cereyan eden ve tarihe mal olmuş bazı siyasi gelişmelerin perde arkasının işlendiği "Eskitilmiş Kılıç" adlı tiyatro oyunu, Siirt'te seyircisiyle buluşturulacak. Siirt Valisi Ahmet Aydın'ın davetiyle Siirt'te gelecek olan tiyatro ekibi Sultan Abdülhamid Han'ın hayatını konu alan "Eskitilmiş Kılıç" adlı oyunu, 11 Ocak 2014 Cumartesi günü saat 19.30'da Halk Eğitim Merkezi Salonunda sahneleyecek.

Mustafa Akif Ekşi'nin yazdığı, yönetmenliğini Sami Gülbaba'nın yaptığı Abdülhamid Han'ın hatıralarından ve tarihçilerin objektif yorumlarından yola çıkılarak hazırlanan  oyunda, tarihe yanlış aksettirilmiş gerçekler, tiyatro sahnesinden izleyicilere mesajlar olarak verilecek. 2 perdelik oyunun proje danışmanlığını Osmanlı Padişahı Sultan Abdülhamid Han'ın torunu Abdülhamid Osmanoğlu yapıyor.

Oyun hakkında açıklamalarda bulunan İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengizhan Aydın, bu tiyatro oyunu ile Osmanlı'nın son dönemini gözler önüne sereceklerini söyledi. Başaran, “Ben bir karış dahi olsa vatan toprağını satmam, zira bu vatan bana değil, milletime aittir. Sözleriyle adını tarihe altın harflerle yazdıran II. Abdülhamid’in hayatının yer aldığı tiyatro oyununun Siirt’te de sahnelenmesine öncülük eden Valimiz Sayın Ahmet Aydın’a teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

eskitilmis-kilic.jpg

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.