Esnaf hizmet bekliyor!

Esnaf hizmet bekliyor!
Diyarbakır sanayisinin en eski adresi ve kent ekonomisinin can damarlarından biri olan Seyrantepe’deki birinci sanayi sitesinde esnaflar bozuk yollardan şikâyetçi.

eski-sanayi-yolu.jpg

Bin 200 esnafın bulunduğu, binlerce işçinin ter döktüğü ve on binlerce vatandaşın hizmet aldığı eski sanayi sitesinin bozuk yolları esnafı çileden çıkarttı.

Özel Haber: Ali Abbas Yılmaz

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesi Seyrantepe mahallesinde bulunan birinci (eski) sanayi sitesi esnafları bozuk yollardan yana dert yanıyor. Yaklaşık 8 ay önce DEDAŞ tarafından elektrik şebekesinin yeraltına alınmasından sonra gerekli olan asfaltlama çalışmasının zamanında yapılmamış olması eski sanayi esnafını ve burada hizmet alan vatandaşları zor durumda bırakıyor.

Sanayi içindeki bütün yollar çukurluklarla dolu ve esnaflar sıcak havalarda toz duman, yağışlı havalarda ise çamur çaylak içinde. Yetkililerin eski sanayi sitesindeki bozuk olan yollarda gerekli olan asfaltlama çalışması yapmasını isteyen esnaflar, biran önce çektikleri eziyetin son bulmasını istiyorlar.

dsc_8714.jpg

Eski sanayi esnafları, bozuk yollardan yana yaşadıkları eziyeti şöyle dile getirdiler:

Hizmet yoksa oy da yok!

Eski Sanayideki bozuk yolların esnaflara ve vatandaşlara yaşattığı sıkıntıları dile getiren esnaflarından Faruk Erol, şöyle konuştu: “ Sanayi sitesine yaklaşık 18 aydır bir çivi çakılmamış. Gördüğünüz gibi yollar berbat, yağmur yağdığında her tarafı sel götürüyor. Yollarda büyük çukurluklar oluşmuş ve buraya sağlam giren araba maalesef buradan arızalı çıkıyor. Çünkü yollar inanılmaz derecede kötü. Evet, sanayi eski bir sanayi olduğu için çarpık bir yapılaşma var, bunu inkâr etmiyoruz ama en azından asgari de olsa bir belediye hizmetini hak ediyor diye düşünüyorum. Neticede sanayi esnafından da vergi alınıyor. Burada binlerce esnaf var çalışan var ve buraya günde binlerce araç girip çıkıyor. Burası eski de olsa neticede Diyarbakır’ın kalbidir ve bütün işler burada yürüyor. Burada altyapıya dair bir çalışma yok. Yollarda öyle çukurluklar var ki araba içine girdiği zaman çıkmakta zorlanıyor. Buraya hizmet yapılmıyor ama yarın öbür gün seçimlerde gelip buradan oy isteyecekler. Peki, buraya hangi yüzle gelecekler onu merak ediyoruz. Yani 75 gibi yerlere asfalt dökmekle hizmet yapılmış sayılmıyor. Kent ekonomisinin kalbi burada atıyor ve buraya gereken hizmet verilsin ki biz de inanalım.”

dsc_8734.jpg

‘Yollar çakır çukur ve araçlar yol almakta zorlanıyor’

13 yıldır Sanayide esnaflık yapan Mahir İlhanlı, “ Yaklaşık son bir yıldır burada elektrik şebekesinin yeraltına alınmasından kaynaklı yollarda kazı yapıldı. Ama çalışma tamamlandıktan sonra buraları öylece bırakıp gittiler. Burada şuana kadar herhangi bir asfaltlama çalışması yapılmış değil. O gün bugündür burada toz pislik içindeyiz. Her gün defalarca buraları sulamak zorunda kalıyoruz. Su faturam 250 TL’yi buldu. Kışın burası berbattı ve her yağmur yağdığında buralar çamurdan geçilmiyor. Yollar çakır çukur ve araçlar yol almakta zorlanıyor. Bu sorunumuzu kime bildireceğimizi bile bilmiyoruz ama artık buradan sorumlu olan kimlerse bu çektiğimiz çileyi bir zahmet görsünler. Bir yıldan bu yan çektiğimiz eziyet artık bir son bulsun. Dört aydır çalışmalar bitmiş ama herhangi bir asfalt çalışması yapılmadı” diye konuştu.

dsc_8707.jpg

‘Buraya biran önce bir asfalt dökülsün’

Sanayi işçilerinden Adil Ertaş, eski sanayideki yol sorunu üzerine şunları söyledi: “Bugüne kadar başvurmadığımız belediye kalmadı ama sorunumuza bir çözüm bulmadık. Yenişehir belediyesine de Büyükşehir belediyesine de başvurduk ama bir türlü yollarımızda oluşan çukurlukları dolduran olmadı. DEDAŞ elektrik şebekesini yeraltına almak için buraları kazdı ama sonrasında bu yolları düzelten bir çalışma yapılmadı.  Esnaflar kendi imkânlarıyla çakıl, mucur getirip çukurluklara doldurdu. Geçtiğimiz Sonbahardan bu yana bu yollar bu halde. Geçenlerde yağan yağmurda burarlı sel götürdü. Yollarda karşıdan karşıya geçmenin imkânı yoktu. Burası sanayi ve haliyle araçlar buraya tamir için geliyor ama bu çukurlar yüzünden tamir olan araçlar yeniden arıza çıkartıyor. Yani, olan yine Diyarbakır halkına oluyor. Bir işi iki üç defa yapmış oluyorsunuz ve bu da vatandaşın cebine zarardır. Bizim isteğimiz buradan kim sorumlu ise buraya biran önce bir asfalt dökülsün.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.