Esnafın tepkisi sokağa taştı

Esnafın tepkisi sokağa taştı
Melikahmet caddesi esnafı DEDAŞ’a tepkili.

Sokak sağlıklaştırma çalışmalarının yavaş ilerlemesine tepki gösteren esnaflar bir araya gelerek yetkililere seslendiler. Vali Güzeloğlu’ndan randevu alan esnaflar bugün sorunlarını aktarmak için Güzeloğlu ile görüşecek.

Yaklaşık bir buçuk aydır sokak sağlıklaştırma çalışmalarının sürdüğü Sur ilçesinin Melikahmet caddesinde esnaf yavaş ilerleyen çalışmalara tepki gösterdi.

Melikahmet caddesinin Balıkçılarbaşı tarafında dün toplanan cadde esnafları, çalışmaların aksamasına tepki göstererek bir araya geldi. Esnaflar arasında bulunan Diyarbakır Esnaf ve Sanatkârlar Odası Yönetim Kurulu üyesi Adil Aydın, kitleye seslenerek taşkınlık yapılmaması ve yetkililerle görüşülmesi çağrısında bulundu. Esnafların toplanma yerinde Vali Güzeloğlu ile telefonda görüşen Aydın, esnafın yaşadığı sorunla ilgili Güzeloğlu’na bilgilendirmede bulundu. Vali Güzeloğlu’ndan heyet olarak görüşme sözü alan Aydın, esnaflara durumu bildirerek dağılmaları konusunda çağrıda bulundu. Aydın’ın çağrısı üzerine esnaflar olaysız bir şekilde dağıldı. Olay yerine gelen güvenlik güçleri de esnafların olaysız bir şekilde işyerlerine dönmeleri yönünde telkinlerde bulundular.

Esnaflarının çalışmalardan dolayı yaşadıkları sorunlar üzerine Melikahmet esnaflarından ve Diyarbakır Esnaf ve Sanatkârlar Odası Yönetim Kurulu üyesi Adil Aydın ile konuştuk.

 

 

‘DEDAŞ’tan dolayı çalışmalar aksıyor’

Esnafların çalışmaların yavaş ilerlediğinden şikâyetçi olduklarını ve çalışmaların DEDAŞ’tan kaynaklı aksadığının altını çizen ve yetkililere çalışmaların hızlandırılması taleplerini dile getiren Aydın, şunları söyledi: “Diyarbakır’daki Sur olaylarından dolayı esnaflarımız bayağı yıprandı, epeyce bir zarara uğradı. Tabii ki, biz bu sorunlar düzelsin derken, gördüğünüz gibi burada Çevre ve şehircilik Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından sokak sağlıklaştırma çalışmaları yürütülüyor. Melikahmet caddesinde yapılan sokak sağlıklaştırma çalışmalarında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi kendi görevlerini yapıyorlar ama DEDAŞ bekleniyor. Elektrik hattının yerden döşenmesi için DEDAŞ’ın gelmesi gerekiyor. Şuan DEDAŞ’tan dolayı çalışmalar aksıyor. Burada adeta DEDAŞ bu çalışmalara, Sur halkına bir sekte vuruyor. Buradaki esnaflar ise makul olarak burada kendi düşüncelerini, uğradıkları zararı dile getirmek bazında bir tepki ortaya koydular. Vali Beyi aradık ve esnafın sorunlarıyla ilgili bugün saat 15.00’te Vali Bey ile esnaflardan oluşan bir heyet ile görüşme yapacağız.

‘Tek talebimiz bu çalışmaların hızlandırılmasıdır’

Vali Bey’den talebimiz esnafların yaşadığı sıkıntılara bir çözüm üretmesidir. Burada yarın bir yağmur yağarsa inanın buralar çamur deryasına dönecektir. Zaten esnaf perişan ve şuan sıkıntılı bir durumdadır. Umarım bu sıkıntılarımız giderilecektir. Bizim esnaflar olarak tek talebimiz bu çalışmaların hızlandırılmasıdır. Burada esnaflar olarak tüm tepkimiz DEDAŞ’a dır. Biran önce DEDAŞ gelip bu kabloları yeraltına çeksin. Biz müteahhit ile de görüştük. Müteahhit’in bize söylediği şudur: DEDAŞ geldiği zaman biz bir günde 100 metre yaparız. Yani, bu da yaklaşık 20 gün bir ay içinde Melikahmet caddesinde bu çalışmaların bitmesi demektir. Bu proje bittiğinde çok güzel olacak. Ben 30 yıldır bu memleketteyim böyle güzel bir proje görmedim. Bu yapılanlar benim gözüme güzel gelen şeylerdir. Bu çalışmaların biran önce bitmesini istiyoruz, çünkü esnaflar gerçekten mağdurdur ve kirasını ödeyemeyecek durumdadır. Vatandaş buraya gelemediği için esnaf iş yapamıyor.”

 

Ali Abbas Yılmaz

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.