Euro 5 Ayın Zirvesinde

Euro 5 Ayın Zirvesinde
Dolar/TL, haftaya değer kazancıyla başlamasının ardından 29,2840 seviyesinden işlem görüyor. Cuma günü yükseliş eğiliminde hareket eden dolar/TL, günü yüzde 0,2 artışla 29,2838'den tamamladı.

TİGRİS HABER - 2024 yılında küresel ekonomiye merkez bankalarının faiz kararları yön verecek. 2024 Mart ayıyla beraber Fed’in faiz indirimlerine başlaması beklenirken bu tarih Avrupa Merkez Bankası için yaz ayları olacak gibi görünüyor. Dolar endeksindeki gerileme Euro'nun güçlenmesini sağladı. Dolar/TL kurunda kademeli artış devam ediyor.

Dolar/TL, haftaya değer kazancıyla başlamasının ardından 29,2840 seviyesinden işlem görüyor.

Cuma günü yükseliş eğiliminde hareket eden dolar/TL, günü yüzde 0,2 artışla 29,2838'den tamamladı. Dolar/TL, yeni haftaya da değer kazancıyla başlamasının ardından saat 10.45 itibarıyla yüzde 0,2 primle 29,2840'tan işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro/TL yüzde 0,1 artışla 32,32'den, sterlin/TL de yüzde 0,2 değer kazancıyla 37,2340'tan satılıyor.

EURO BEŞ AYIN EN YÜKSEK SEVİYESİNDE

ABD'de yeni PCE enflasyonunun Fed'in önümüzdeki yıl faiz oranlarını düşürmeye başlayacağı beklentileri güçlendi. Doların genel zayıflığından yararlanan euro, beş ayın en güçlü seviyesi olan 1,1 dolara çıktı. Bu arada yatırımcılar, ECB'nin muhtemelen Fed'in hızına paralel olarak gelecek yıl borçlanma maliyetlerini düşüreceğini öngörüyor. Yılın tamamına bakıldığında ortak para birimi yüzde 3 civarında güçlendi. (Kaynak halk TV)

Kaynak:Halk Tv

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.